Stelian Bordieanu: Noi nu am fugit de la Otelul

Au existat in ultima perioada unele discutii iscate de anumiti oameni care au fost deranjati de aparitia SC Otelul Galati. Aceste discutii au degenerat in acuze directe la adresa lui Sorin Haraga, a lui Stelian Bordieanu si a restului de antrenori de la Centrul de Copii si Juniori. Astfel, cei care au pronit discutiile ii acuzau pe acestia ca au tradat FC Otelul Galati si s-au dus la alta echipa.
Stelian Bordieanu
Sorin Haraga, directorul sportiv al clubului SC Otelul Galati a raspuns acestor acuzatii, explicand ca atat el cat si restul acuzatilor au ramas langa echipa indiferent de conditii pana in momentul falimentului si implicit pana cand li s-au reziliat contractele.
„Trebuie sa facem precizarea ca SC Otelul Galati s-a infiintat dupa ce vechiul club a intrat in faliment. Suporterii au sperat pana in ultimul moment ca acest club nu va muri, dar din pacate a intrat in faliment si atunci a aparut aceasta noua echipa.
Noi ca si antrenori am ramas pana la final, insa dupa intrarea in faliment s-au reziliat contractele. Am sperat pana in ultima clipa, cu o doza de naivitate, dar in adancul sufletului am crezut ca Otelul nu va muri. ”
Stelian Bordieanu, antrenorul echipei SC Otelul e deasemenea deranjat de acuzatiile aduse, mai ales ca e unul din oamenii care au ramas pana in ultimele clipe ale clubului falimentat de Adamescu.
” Am avut discutii ca am plecat, ca am fugit de la Otelul. Nu, noi nu am fugit, noua ni s-au reziliat contractele, am plecat si neplatiti. Nu vrem sa planeze asupra noastra vreo urma de indoiala, noi incercams a facem ceva cu inima deschisa. Incercam sa repunem Otelul pe picioare, noi nu ne-am alipit de acest club ci incercam din interiorul sau sa ajutam.
Sunt discutii ca am fi tradat, dar nu este asa. Noi nu am tradat pe nimeni ci dimpotriva noi am fost lasati de izbeliste. Acesti copii au fost scosi din competitie. Noi am continuat cu ei, am incercat sa ii tinem aproape. Aici sunt de apreciat si antrenorii de la Centrul de Copii si Juniori. Ei au dus greul si inainte si il duc si acum. „

12 thoughts on “Stelian Bordieanu: Noi nu am fugit de la Otelul

 1. Oare de ce doar Haraga si Bordieanu sunt acuzați că au trădat Otelul, si nu si ceilalți care și-au găsit angajamente pe la alte echipe? De exemplu, de Viorel Tănase n-am auzit că a trădat Otelul pentru că antrenează la Metalosport.

  Eu cred că, pe lângă cei doi, inclusiv unii suporteri, din fericire putini, au trădat Otelul prin sprijinul acordat SCOG-ului, o echipă care se folosește în mod imoral de numele Otelul.

  A propos, nu credeți ca, în loc să folosiți banii pentru a susține o echipă în liga a- IV a, mai bine i-ați folosi intr- o campanie de atragere de fonduri pentru recuperarea palmaresului si a dreptului de a vă numi in mod moral Otelul Galati?

  Doar așa ați putea demonstra că SCOG este ceea ce pretinde că este si ca intradevar își dorește continuarea tradiției Oțelului. Așa, să joci fotbal de proastă calitate în liga a-IV-a inchipuindu-ti ca esti fotbalist, antrenor sau oficial la OTELUL GALATI e ușor, dar nu ajută cu nimic adevăratul OTELUL GALATI.

  În timp ce unii jucători, antrenori, oficiali (cei care se visează deja niste micuți Becali) își vor striga iubirea fata de Otelul susținând SCOG, adevăratul Otelul Galați va rămâne o amintire, uitată de toti. Sau, va renaște intr- o altă structură și, atunci, chiar veți avea o mare provocare…. Atunci, unii își vor da arama pe față….

  Acum, aștept înjurăturile ,,suporterilor”…

  1. Buna ziua,

   Chiar ne era dor de dumneavoastra. In legatura cu Viorel Tanase si restul celor de la Metalosport, sunt convins ca nu sunteti in Galati, pentru ca altfel vedeati mesajele de pe zidurile stadionului 🙂 .
   In ceea ce priveste tradarea prin acordarea sprijinului SCOG, sper ca e o gluma. Atat timp cat scopul principal este renasterea Otelului ( inclusiv prin recuperarea palmaresului si a siglei), nimeni nu ii poate acuza pe suporteri de rele intentii.
   Daca cineva ar fi avut posibilitatea sa cheltuiasca banii suporterilor asa cum ar dori el, atunci poate ca exista vreo urma de suspiciune, dar prin regulamentele interne si prin statut, doar suporterii hotarasc unde li se duc banii si pe ce.
   Sugestia ca mai bine sa nu facem echipa de fotbal ci sa asteptam pana se hotarasc cei ce se ocupa de falimentul Otelului sa vanda palmaresul iar e o gluma. Pai legal pot face asta si peste -3 ani. Pana atunci lasam Otelul sa moara?

 2. Răspunsul ăsta trebuie arhivat si scos atunci când proiectul SCOG va eșua prin cotloanele Ligii aIVa si când va veți întreba de ce nu ați reușit, de ce marea majoritate a suporterilor otelari nu au crezut în voi, de ca sunt unii care va acuza de trădare a Otelului, de ce… De ce …. De ce…..
  Atunci va veți da seama ce înseamnă să te ia valul si sa uiți de ce ai p!ecat la drum, ce înseamnă să fii arogant si ce înseamnă democrația data pe mâna gloatei care nu înțelege ce e aia democrație.
  Nu va acuz de rea credință, pentru că nu am probe, nu va cunosc iar din cate cunoasc pareti manati de buna credinta. Prefer să cred că, pur si simplu, nu va dați seama că tocmai ați creat o clona.

  PS 1 Nu e nevoie de un răspuns la postarea asta. Stiu ca mi se va spune că nu înțeleg nimic pentru nu vin la ședințe si ca proiectul e unul de succes. Prin urmare, te rog, nu te mai obosi să răspunzi.
  Dar, dacă simți nevoia să mă mai iei puțin la mișto, te rog frumos, ești invitatul meu.

  1. Cine v-a luat la misto pe acest site? Credeam ca purtam un dialog constructiv.
   Totusi, evitati raspunsul la o intrebare evidenta, ce ar fi trebuit sa faca suporterii Otelului? Mergeam catre alte sporturi, catre echipe din alte orase, catre hobbyuri?
   Am spus-o si o mai repet, clona inseamna cu totul altceva, cel putin din punct de vedere fotbalistic.
   Otelul Galati a falimentat si a luat-o de la zero. Nu a preluat alte echipe din alte orase, nu a sarit etape ci curajos a pornit de acolo de unde trebuie sa ia toti.

 3. Uite, aici nu ne intelegem. Daca nu spuneai că Otelul Galați a luat-o de la zero, ai fi avut 100% dreptate. Dar, așa, afirmația ta e neadevarata! NU OTELUL a luat-o de la zero ci SCOG a luat-o de la zero. Din cauza acestor confuzii pe care le induceti apelativul de clona va va urmări permanent.

  Unul dintre suporterii Oțelului a avut o remarcă de geniu, mai demult, pe un alt site: ,,Clubul suporterilor nu trebuie să joace în locul Oțelului ci pentru Otelul”. E aici o nuanta pe care sunt sigur ca o intelegi.
  Daca ați folosi echipa suporterilor doar pentru a menține OTELUL în amintirea suporterilor, dacă ați folosi-o ca pretext pentru strângerea de fonduri pentru recuperarea palmaresului, dacă ați folosi-o doar pentru a da unor copii posibilitatea de a juca fotbal, dacă ați face toate acestea PENTRU OTELUL demersul vostru ar fi lăudabil. Din păcate, voi vreți să luați locul OTELULUI, vreți să promovați în liga I în locul Otelului iar până atunci chiar pretindeti ca voi sunteți Otelul.

  A mai fost un suporter care a spus odată ceva care mi-a plăcut: ,,În momentul în care Otelul va reîncepe să existe, clubul suporterilor se face pres în fața Oțelului, ii pune la dispoziție tot ce a acumulat si se desființează”. Era si aici un substrat la care eu țin foarte mult: clubul suporterilor nu poate fi decât o structură temporara – până când adevăratul Otelul va reîncepe să existe, pentru că acest lucru se va întâmpla până la urmă. Clubul suporterilor nu poate înlocui Otelul si nici nu poate coexista cu Otelul.

  Astea sunt doar doua greșeli pe care le-ați făcut în marketarea noului club. Daca veți continua să susțineți, să insinuati ca SCOG este OTELUL veți avea în permanență opoziție din partea unor suporteri: fie opoziție vocala cum fac eu, fie opoziție prin neimplicare, prin statul deoparte.

  Era să uit. Mai e ceva ce mă deranjează în cel mai cumplit mod la demersul vostru: faptul că, așa cum, in mod neadevarat, susțineți/ insinuăti ca SCOG este OTELUL, la fel de neadevarat susțineți ca SCOG este clubul suporterilor în loc să spuneți că e clubul UNOR suporteri. Și eu sunt Suporter al Oțelului si nu fac parte din acest demers desi, în alte condiții, mi-aș fi dorit. Asta ce inseamnă? Ca nu sunt un adevărat Suporter? Veți da si certificate de suporteri? Uite încă un mod în care va antagonizati o bună parte a suporterilor.

  Iar o discuție despre clone pot purta oricând cu oricine. Orice echipă care nu are dreptul din punct de vedere juridic de a se numi intr- un anumit mod si care apelează la artificii de genul SC în loc de FC, de genul CSU în loc de FC, de genul ASC Poli în loc de FC Poli nu sunt altceva decât clone. Clone care pot păcăli doar o mică parte a suporterilor (ce sa-i faci, nu toti au acces la nuanțe iar clonele țin de nuante). Marea masă a suporterilor nu poate fi păcălită iar lucrul ăsta se vede in stadioanele goale de la Iasi, Craiova, Timișoara, în curând la Galați. Și nu, nu ai dreptate cand spui
  ca preluarea unei alte echipe naște o clona. Daca mâine cineva ar plăti toate datoriile Oțelului, adevăratul Otelul ar putea prelua orice echipă din alt oras pe care să o aducă în Galati și pe care să o numească OTELUL, fără ca asta să însemne că a devenit o clona.

  Acum mi-am amintit de o alta remarcă a baietilor de la dunăreabătrână.ro. Se pare că și pe ei i-a luat valul si au uitat că spuseseră ca ,,În momentul în care Otelul va falimenta site-ul se va închide până la momentul în care Otelul va reveni”. Ar fi avut respectul meu dacă ar fi închis site-ul ul si ar fi deschis altul pentru proiectul SCOG. Din păcate au pus si ei umarul la ,,substituirea” Otelului. Păcat….

  Și pentru că a fost un comentariu foarte lung, va anunț că e ultimul meu comentariu. Îmi dau seama că e inutil. Las locul comentariilor de genul ,,Doamne ajuta!” ,,Să dea D-zeu” Forza Otelul! Sunt mult mai folositoare.

  Și nu uitați: TOT CE FACETI, FACETI PENTRU OTELUL, NU IN LOCUL OTELULUI !

  1. Din pacate, legal nu se mai pot plati datoriile Otelului ca apoi sa reporneasca echipa. E o chestie care ne doare dar care este adevarata. Am fi preferat sa fie asa, dar cei care au distrus Otelul s-au asigurat ca FC Otelul Galati SA ramane falimentata. Abia in momentul in care, cu regret, am constatat ca FC Otelul Galati SA nu mai poate fi readusa la viata, am demarat reinvierea echipei.
   Eu cred ca faceti marea greseala de a confunda societatea comerciala cu echipa si spiritul ei. De-a lungul istoriei, Otelul Galati a fost detinuta in acte de mai multe societati sau asociatii. Numai ca tot ce tine de spiritul echipei, de idealurile ei a apartinut suporterilor.
   Noi, suporterii echipei Otelul, credem ca o echipa de fotbal se identifica prin oamenii ce o sustin si nu printr-o hartie.
   Dati exemple de stadioane goale si aici v-ati contrazis. La Timisoara, echipa primariei detine hartia ( palmaresul) si totusi stadionul e gol, iar echipa suporterilor ( fara aceasta echipa) umple stadionul la meciurile din Liga a III-a. Deci cine e echipa Poli?
   E clar ca niciodata nu ii vom putea multumi pe toti si ar fi o greseala sa incercam sa impacam atatea idei. Numai ca aici conteaza majoritatea, iar majoritatea suporterilor sustine SC Otelul Galati si o considera continuatoarea morala a campioanei Romaniei. Noi suntem doar vocea lor si cand ei vor hotara, altii vor fi vocea lor. Nu detinem echipe, nu vrem sa fim patroni, vrem doar ca Otelul Galati sa reinceapa sa joace si vom face tot ce ne sta in putinta sa se intample asta.
   Si chiar va rog sa mai comentati, pentru ca e important ca fiecare sa isi spuna parerea. Ar fi culmea ca tocmai noi, care am acuzat mereu ca nu e transparenta la echipa, acum sa ne opunem discutiilor.

   1. Asa este…multi confunda echipa/clubul cu societatea comerciala ce detinea clubul. Multi nu pricep ca nu a falimentat decat acea societate comerciala, acel S.C. S.A., dar Otelul continua sa existe prin noi suporterii, iar acest Otelul al suporterilor odata ce va prelua palmaresul va fi Otelul pe care-l stiam. Veti vedea ca asa s-a intamplat si la alte cluburi si asa se va intampla si cu o alta echipa, Rapidul, care am inteles ca si aceea e ca si falimentata. Ce…credeti ca rapidistii vor sta cu mainile in san si se vor vaicari ca Rapidul lor nu mai exista? Nu. Cu siguranta vor incerca sa renasca, sa reporneasca motoarele clubului Rapid, vor prelua palmaresul de la echipa falimentata Rapid, iar noul club Rapid ce va fi infiintat va fi continuatorul clubului pe care-l stiau.

    Clubul Otelul Galati va continua sa existe atat timp cat vor fi suporterii alaturi de spiritul Otelului. Trebuie doar sa preluam palmaresul iar SC Otelul va fi Otelul adevarat, va fi continuatoarea Otelului pe care-l stiam.

    Nu a falimentat decat o societate, societatea S.C. S.A. care detinea clubul…ca asa se numea S.C. „Otelul” S.A.

 4. As vrea sa-l intreb si eu cate ceva pe dl Catalin.
  Acea „majoritate” a suporterilor ce face in timp ce altii incearca sa refaca Otelul?
  Asteapta pasiva sa li se aduca pe tava o echipa cu palmaresul si sigla Otelului?
  Sau se alatura Metalosportului, care nu are nici o legatura cu clubul nostru, dar care promit ca vor cumpara palmaresul?
  Sa nu uitam ca ASC Otelul a pornit cu juniorii lasati de izbeliste de fosta conducere, deci a pornit la drum cu micii otelari.
  Daca „majoritatea” suporterilor s-ar alatura proiectului, atunci se vor strange suficienti bani pana cand se va pune in vanzare palmaresul Otelului.
  Dar, ei cel mai probabil vor sustine o vreme Metalosportul, iar cand vor vedea ca acel club nu are nici o directie sau intentie de a cumpara palmaresul, vor deveni infocati suporteri stelisti.

  1. Ce face majoritatea suporterilor, în mod evident, nu stiu. Dar stiu ce fac eu: pentru moment, aștept inițierea, de catre voi sau de alții, a unei campanii de strângere de fonduri, cu unicul scop: recuperarea palmaresului, numelui si siglei ( SEPARAT de activitatea sportivă). În mod normal, voi ar trebui să fiți inițiatorii campaniei si, cu cea mai mare placere, mă voi alătura ei. Daca veți iniția campania, veți închide gura celor care va acuza ca ați abandonat adevăratul OTELUL (inclusiv mie). Așa cum am mai spus, prioritară este recuperarea palmaresului, numelui si a siglei, după care toate acestea pot fi alipite unei echipe noi sau uneia existente.
   Daca nu o veti face si, mai mult ca sigur, nu o veți face, mă gândesc să inițiez chiar eu o astfel de campanie. Stiu cum se face, am destule idei, am ceva contacte cu ceva expertiză în fundraising, deci, de ce nu … Unde mai pui ca nici nu va fi nevoie de sedinte comuniste!. Nu mă subestimați ! Nu-i așa că te vei alătura inițiativei ?

   1. Pentru cei care vor simți nevoia sa- mi reamintească faptul că brand-ul/ palmaresul nu reprezintă decât o hârtie, va rog să priviți aici:

    http://m.digisport.ro/Sport/FOTBAL/S-a+reunit+noul+Petrolul+Peste+3+000+de+oameni

    dupa care, amintiti- va de cei 100 de suporteri de la reunirea SCOG, și veți înțelege care e diferența între două noi echipe de liga a IV a: una cu brand/ palmares ( Primăria tocmai a anunțat că le va ceda brand-ul, deci Ei vor fi Petrolul) si alta fără brand, fără palmares.

    1. Tot vi s-a repetat aici, recuperarea palmaresului este o prioritate pentru noi. E o parte din Otelul si e normal sa ne-o dorim, ca suporteri.
     Diferenta e ca la Ploiesti palmaresul e al primariei care dispune de el, pe cand la noi palmaresul e la o firma determinata sa scoata profit. De aceea taraganeaza si va taragana scoaterea palmaresului la vanzare. Probabil vom vedea si niste sume ametitoare vehiculate.

     1. Degeaba taraganeaza firma respectiva scoaterea la vanzare a palmaresului clubului si degeaba vor pune sume ametitoare vehiculate fiindca se va intampla asa cum s-a mai intamplat si la alte echipe…adica nu va veni nimeni sa cumpere si vor ramane cu ceva ce nu le trebuie si de care nu se pot folosi. Asa a fost si la alte cluburi din Romania despre care am citit ca li s-a pus spre vanzare palmaresul si alte cele ale clubului si nu a venit nimeni sa cumpere din cauza pretului aberant impus de respectivii si ce sa vezi chiar daca situatia i-a obligat sa scada pretul foarte mult nu a mai venit nimeni sa cumpere palmaresul si restul si au ramas respectivii cu un nimic (pentru ei) pe cap.

      Daca vor mai taragana mult si daca vor pune si niste „sume amnetitoare vehiculate” asa cum le numesti tu inseamna ca respectivii sunt si prosti si fuduli. Nu poti scoate bani din piatra seaca si asta nu pot sau nu vor ei sa inteleaga.

Lasă un răspuns