SC Otelul Galati promoveaza si fotbalul feminin


Cu toti ne aducem aminte de incercarile oamenilor lui Adamescu de a crea o echipa de fotbal feminin in cadrul clubului Otelul. Echipa, antrenata la acel moment de domnul Morohai, a avut rezultate extraordinare dominand Liga I ( a doua divizie a tarii) si fiind principala candidata la promovare. Din discutiile cu cei din jurul clubului, cel mai probabil oamenii lui Adamescu au dorit sa mai scoata niste bani de la federatie, pentru ca la momentul respectiv federatia romana incerca sa promoveze fotbalul feminin.
Morohai, fiind anuntat de conducerea clubului ca trebuie sa infiinteze si sa antreneze o echipa de fete, a batut judetul in lung si in lat, cautand talente neslefuite. Pana la urma, s-a constituit o echipa foarte frumoasa, care a inceput sa castige tot mai multe meciuri, terminand pana la urma pe locul doi in seria sud si pregatindu-se pentru o eventuala promovare in urmatorul sezon. Echipa deja avea experienta si putea negocia altfel campionatul. Se vorbea chiar de o a doua echipa de fete, care sa evolueze in Liga I, in eventualitatea in care prima echipa ar fi promovat.
Din pacate insa toate acestea s-au naruit atunci cand s-a luat decizia ca echipa de fotbal feminin sa fie desfiintata. S-a spus ca trebuie sa supravietuiasca echipa de seniori baieti, asa ca era nevoie sa dispara echipa de fete.
Dupa 9 luni fara fotbal feminin la Galati, Gabriel Calinescu si Gabriel Caracas, ambii in varsta de 27 de ani si absolventi ai Facultatii de Educatie Fizica si Sport au luat hotararea de a infiinta o noua echipa, FC Universitatea Galati. Au inscris noua echipa in campionatul ligii secunde si s-au apucat de treaba. Gabriel Calinescu este presedintele clubului, Gabriel Caracas vicepresedinte, totodata ei fiind si antrenorii echipei. Multe dintre jucatoarele care evolueaza acum la Universitatea au facut parte si din echipa feminina de la Otelul Galati, iar activitatea de la noul club s-a facut doar din pura pasiune, jucatoarele venind la echipa fara a pretinde salarii sau indemnizatii de efort. In ceea ce priveste costurile participarii in campionat sunt acoperite in cea mai mare parte din fondurile alocate special pentru fotbalul feminin de catre FRF, iar diferentele sunt suportate din buzunarele proprii.
Echipa face in acest moment trei antrenamente pe saptamana, in zilele de luni, miercuri si vineri, de la ora 8.00, vicele Gabriel Caracas afirmand ca selectia este continua, astfel ca orice fata pasionata de fotbal are portile deschise si poate veni la antrenamente.
In acest moment, probleme financiare sunt de domeniul trecutului, pentru ca autoritatile galatene au dat de la buget 100000 lei , astfel ca ambitiile au crescut la clubul proaspat infiintat.
Presedintele Gabriel Calinescu a declarat pentru Monitorul de Galati ca e multumit de banii primiti si, mai mult de atat, pregateste o surpriza iubitorilor fotbalului din Galati. Astfel, prezentarea lotului urmeaza sa fie un eveniment special la Sala Sporturilor Dunarea, dupa care se va juca un meci demonstrativ impotriva echipei noastre, SC Otelul Galati.
„Ne bucuram ca am primit sprijin din partea autoritatilor locale si vrem sa-i rasplatim la randul nostru cu actiuni de popularizare a fotbalului feminin si rezultate pe masura. Am achizitionat echipament care se afla momentan la inscriptionat si 100 de fulare cu sigla clubului pentru suporterii nostri. Prezentarea lotului pentru retur ne-am gandit sa fie un eveniment pentru orasul de la Dunare. Cei de la SC Otelul Galati si-au dat acceptul si pentru asta le multumim, ca pe 26 februarie la sala Polivalenta Dunarea sa disputam un meci de prezentare care cu siguranta va atrage un public numeros. Ora urmeaza s-o stabilim ulterior, in functie de program, nefiind exclus si un cuplaj cu United”.
SC Otelul Galati ajuta astfel fotbalul feminin sa prinda aripi si in orasul nostru, dovedind inca odata ca pe langa munca din campionat, echipa noastra capata si un rol important in tot ce inseamna sportul in comunitatea noastra.

One thought on “SC Otelul Galati promoveaza si fotbalul feminin

  1. Ce mişto. Oamenii aceştia par a nu se lăsa doborâţi de greutăţile întâmpinate în cale şi se încăpăţânează în a răzbi a ţine echipa feminină a Oţelului. Asta da determinare şi cu siguranţă merită sprijiniţi.

Lasă un răspuns