Reactii pro si contra miscarii suporterilor

Deja se stie ca suporterii au inceput sa puna in miscare proiectul de renastere al clubului Otelul Galati. Chiar daca procesul dureaza, din motive independente de vointa noastra si care tin mai mult de birocratia din institutiile statului roman, e sigur ca vom avea Otelul Galati in viata dupa ce parcurgem toate etapele.
Cum era si normal, exista oameni care nu cred pana nu vad. Desi putini, au fost si oameni care au comentat pe retelele sociale ca vor sta deoparte pana ce vor vedea ca ne descurcam. Din fericire noi nu putem sa facem la fel. Daca nimeni nu se apuca de treaba, Otelul nu apare de nicaieri.
Otelul Galati - Stefan Cel Mare Ramnicu Sarat 3-0
Unul din oamenii de fotbal care si-au exprimat dubiile in ceea ce priveste noua echipa a suporterilor este Aurelian Dragan, fostul sef de la centrul de copii si juniori ai clubului Otelul.
„E foarte buna initiativa, a unor oameni deosebiti, dar cu ce? Cu ce fonduri vor sustine echipa, pentru ca nu e asa de simplu? Cand vorbesti de o echipa, in spatele ei trebuie sa fie si un Centru, sunt niste obligatii. Mai e centrul de antrenament care si el trebuie sustinut. Eu nu ii vad bine financiar. Galatiul nu se poate mandri ca are o economie puternica, iar lumea nu castiga salarii foarte mari ca sa poata sa dea la echipa, care sa poata ajuta din venitul lor. Nu au bani, sunt bani multi care intra in joc acolo, nu vine nimeni sa joace pe gratis.”
Chiar daca in aparenta Aurelian Dragan ar putea avea dreptate, exista totusi un aspect pe care domnul profesor nu il ia in calcul. Faptul ca se doreste construirea unui club curat, un club in care se va sti oricand de unde vin banii si unde se duc, in care Adunarea Generala a membrilor cotizanti poate demite oricand o conducere corupta, atrage atentia multor suporteri care pana acum au stat deoparte dezamagiti de ceea ce se intampla la club.
Mesajele pozitive vin de peste tot, iar reactia e cea pe care am sperat sa o avem. Miscarea are avantajul ca porneste de jos, de la cei multi. Nu e nimeni dintre oamenii cu bani care sa ne impinga
de la spate, nu avem niciun „patron”. Puterea noastra nu sta in cativa oameni care au pot sa investeasca ci in multi oameni care pot schimba mentalitati. Pe langa promovarea proiectului in mediul online, incercam sa promovam de la om la om. Fiecare suporter castigat e un agent de vanzari pentru Otelul. Fiecare om care vine la sedinte intelege mai bine cine suntem si transmite mai departe.
Ni se tot spune ca nu avem bani, ca e un oras sarac. Nici nu trebuie sa avem oameni bogati, trebuie sa avem oameni care vor sa se implice intr-un numar cat mai mare. Puterea financiara a clubului nostru nu va sta in capacitatea unui singur om de a tine o echipa, ci in dorinta suporterilor de peste tot de a da cate putin. Sunt echipe care au pornit de la zero in ceea ce priveste numarul de suporteri si acum au reusit sa adune pe langa ei mii. Atat timp cat esti curat si a intentii onorabile, vor veni langa tine oameni dornici sa se implice.
De la o sedinta la alta vedem fete noi, ceea ce inseamna ca oamenii doresc macar sa afle ce vrem sa facem. De la o zi la alta primim mesaje din strainatate cu oameni care vor la randul lor sa puna umarul la renasterea echipei. Cum sa nu avem incredere in acest proiect?
Faptul ca incepem sa strangem langa noi si oameni cu experienta in fotbal cum sunt Stelian Bordieanu, Sorin Haraga, plus antrenorii de la centrul de copii si juniori, ne da incredere ca e un proiect viabil.
Ca surse de finantare, pana acum am indentificat cateva:
1. Taxa unica de inscriere in Asociatia Sportiva
2. Cotizatia anuala platita de suporteri in functie de cardul socios
dorit:
a) rosu, pentru pentru tinerii pana in 21 de ani, dar si pentru persoanele peste 65 de ani. Cotizatia
anuala pentru aceasta categorie este de 60 de lei, platibili in una sau doua rate (la inceputul turului si
la inceputul returului)
b) alb, pentru membrii cotizanti. Suma anuala pentru aceasta categorie de socios este de 150 lei
anual, platibili in una sau doua rate (la inceputul turului si la inceputul returului)
c) albastru, pentru cei care doresc sa se implice mai mult financiar,
400 lei anual, platibili intr-o singura transa.
3. Sponsorizari
Dorim o colaborare cat mai stransa cu mediul de afaceri din Galati si nu numai. Oferim vizibilitate atat
offline ( panouri publicitare) cat si online (site-uri, pagini ale retelelor de socializare)
4. Bani de la bugetul local
Suntem un club sportiv non profit, ceea ce ne permite sa ne prezentam in fata Consiliului Local Galati
pentru a putea obtine bani de la bugetul local, asa cum fac toate cluburile sportive din orasul
nostru.
5. Donatii
Acestea se pot face oricand (in timpul meciurilor, la evenimente organizate de club, pe site-ul oficial, etc)
6. 2% din impozitul pe venit.
Suporterii vor putea din 2017 completa formularul pentru a redirectiona 2% din impozitul pe venit catre noul Otelul Galati.
7. Vanzarea de produse promotionale cu insemnele echipei. De la tricouri oficiale, pana la brelocuri pentru chei, orice poate fi inscriptionat cu insemnele echipei Otelul Galati.
Aseara la o intalnire intre o parte dintre suporteri si parintii unei grupe de copii ni s-a sugerat si o alta sursa de venit pe care vom incerca sa o accesam.
8.. 20% din impozitul pe venitul firmei.
Firmele care doresc, pot redirectiona 20% din impozitul pe venit catre noul Otelul Galati.
Suntem deschisi oricarei colaborari, acceptam orice sfaturi, totul doar ca Otelul sa renasca mai puternic decat a fost vreodata. Credem ca Otelul Galati poate deveni o echipa foarte puternica, dar doar prin implicarea noastra a tuturor. Oricare dintre noi are idei bune, trebuie doar sa ne dorim sa le facem cunoscute. Asteptam deci pe toti galatenii sa se implice.

One thought on “Reactii pro si contra miscarii suporterilor

  1. Interesant, captivant articolul. A acoperit multe aspecte. Asa stie toata lumea cine, ce, cum si de ce.

Lasă un răspuns