Razboiul clonelor la Otelul

Nici nu stim daca Otelul va mai trai sau nu, insa deja fiecare isi face planuri pentru viitor. Pe de o parte, ne doare ca echipa noastra iubita e lasata sa moara, insa e clar ca nu putem lasa 50 de ani de traditie sa dispara.Pana aici toti suntem deacord, Otelul trebuie sa continue. Insa fiecare are propriul plan si pana nu lasam orgoliile deoparte, fiecare grup din jurul Otelului va porni pe drumuri diferite, o greseala teribila si cu efecte ce nu pot fi prevazute pe termen mediu si lung.
Si de aici a pornit discutia despre clone si faptul ca suporterii nu vor clone in oras. Replica din partea cealalta a fost ca oricum ar fi, si din liga a III-a si din Liga a V-a, tot clona va fi pentru ca nu mai poti sa reinvii o echipa falimentata. Trebuie sa analizam deci ce inseamna o clona.
In DEX clonele au urmatoarea definitie: Totalitatea indivizilor rezultati pe cale asexuata dintr-un ascendent unic, avand acelasi patrimoniu genetic.
Suporteri-Otelul-Galati-frumos
Deci, in teorie, Hagioglu are dreptate, Otelul indiferent de unde va pleca, va fi tot o clona. De ce insa suporterii, adica peluzele si LSG, prefera un inceput de la zero?
In primul rand, pentru ca exista clone bune si clone rele, mai ales in ceea ce priveste blazonul unei echipe. Suporterii cred ca cei care au ales sa porneasca din ligi superioare ( cazul Universitatii Craiova si a lui ACS Poli Timisoara) au trisat, nerespectand legile jocului. Atunci cand cineva fura, triseaza, inseala, el nu mai este demn de incredere, iar pata pe onoarea sa nu va mai fi niciodata repetata. Uitati-va la Timisoara, aceasta echipa nici dupa atatia ani nu este acceptata de suporterii locali, pentru acestia fiind doar un ACS Recas. Cei care ar adopta o astfel de echipa ar deveni tinta ironiilor tuturor.
Suporterii nu isi doresc nimic din toate astea. Majoritatea spun ca mai bine curat si sarac decat sa sarim peste cateva etape si sa ajungem mai repede in prima liga.
Un alt motiv pentru care suporterii vor sa porneasca de la zero, este acela ca asta e practica internationala obisnuita. Sunt cazuri celebre ca Parma sau Fiorentina in Italia si acolo nu s-a gandit nimeni sa preia deja o echipa existenta si sa o transforme. Iar aceasta repornire se pare ca mai mult a ajutat cluburile, Fiorentina reusind sa urce de la an la an ligile Italiei, iar Parma ( acesta e un caz mai recent) a vandut dupa faliment si repornire cele mai multe abonamente de pana acum. Lumea de acolo si-a dat seama ca nu pot trai fara echipele lor si au decis sa puna mana sa ajute.
Si mai exista un motiv, acela ca suporterii nu au incredere in oamenii de la Metalosport. Nu ii stiu foarte bine, nu stiu daca sunt altii in spatele lor, mai pe scurt suporterii s-au saturat de lipsa de transparenta.
Cu toti ne dorim ca actualul Otelul sa supravietuiasca, cu toti vrem sa nu fim nevoiti sa refacem Otelul, insa daca vom fi nevoiti, va trebui sa luptam pentru aceasta echipa. Nu trebuie insa sa alegem varianta mai usoara doar pentru ca nu avem rabdare. Se poate construi o echipa si din Liga a V-a, daca bazele se pun cu grija si responsabilitate. Avem nevoie insa si de oameni cu experienta langa noi, suporterii, asa ca discutiile acestea nu trebuie percepute ca un razboi ci mai mult ca un dialog intre parti care au acelasi scop, salvarea echipei Otelul si a mostenirii ei.

One thought on “Razboiul clonelor la Otelul

  1. Exemplele date (Parma sau Fiorentina) sunt foarte bune. Apoi am impresia ca multor suporteri otelari le rasuna in suflet si in minte cuvantul „trisor” si de aceea refuza cu tarie sa adere la ideea de a transforma o echipa din ligile inferioare in „Otelul”, ei imbratisand mai mult ideea de un nou nascut „Otelul”, din Liga a V-a.

    Dar „Otelul” trebuie sa supravietuiasca si chiar daca toti oamenii de pe planeta aceasta mi-ar spune ca sunt 0 (zero) sanse ca „Otelul” sa scape de faliment, eu tot m-as incapatana sa cred intr-o minune, pana la proba contrarie, pana la ultimul gong, pana ce ciocanelul unui judecator nu va da o decizie finala in ceea ce priveste soarta „Otelului”.

Lasă un răspuns