Presa galateana nu a citit comunicatul suporterilor?

Succesul proiectului suporterilor de a tine in viata Otelul, tine de implicarea tuturor celor care iubesc aceasta echipa. E foarte important ca toata lumea din Galati sa stie ca exista un grup de oameni care s-au apucat de treaba si ca nu mai este timp de pierdut. E nevoie deci de o mediatizare puternica in tot orasul in legatura cu aceasta initiativa, o mediatizare care sa permita tuturor suporterilor sa auda despre ceea ce se intampla si sa poata, la randul lor, sa se alature cauzei.
presa galateana Otelul
Din pacate, deocamdata comunicatul nu a aparut decat pe site-ul pe care il cititi si pe Dunarea Batrana, plus pe retelele sociale: Facebook, Twitter sau Linkedin. In plus, despre acest comunicat s-a vorbit ieri la emisiunea Lider Sportiv de la ProFM. Prea putin spunem noi, pentru ce a reprezentat Otelul pentru acest oras.
Facem un apel catre intreaga presa galateana sa promoveze aceasta initiativa a suporterilor galateni, sa o aduca in fata propriilor cititori din online dar si din offline, pentru ca probabil cel mai important eveniment din fotbalul galatean de la castigarea titlului in 2011. Punem lipsa articolelor informative despre aceasta initiativa pe faptul ca e weekend si in majoritatea cazurilor cei ce ar fi putut scrie sunt liberi. Asteptam insa ca de luni aceste lucruri sa se schimbe si suporterii otelari, indiferent de varsta sa fie informati. Asteptam ca toti oamenii de presa galateni sa trateze responsabil acest moment si sa participe activ la crearea unui viitor mai bun pentru Otelul Galati si suporterii acestei echipe.

18 thoughts on “Presa galateana nu a citit comunicatul suporterilor?

 1. Daca se continuă cu celebrele comunicate stil LSG nu mă mir că nu afla nimeni de ele. Era chiar așa de greu sa se organizeze o conferință de presă unde sa fie invitate toate mass media ?

  1. Chiar nu intelege nimeni ca suntem niste suporteri care vrem sa facem ceva si atat? Ne-am adunat sa incepem, am dat de stire ca ii asteptam si pe restul si ca Otelul trebuie sa continue. Conferinte de presa se vor organiza cand vor fi organe de conducere, cand vor incepe meciurile, etc. Acum doar vrem sa ii auzim si pe restul suporterilor, vrem sa stim ce isi doreste intreaga comunitate, vrem sa gasim oameni care se pricep la organizare, etc. Rolul acestui comunicat este sa destepte toata suflarea otelara.

 2. Trecând peste răspunsul ușor tafnos, hai sa vedem ce era de înțeles și nu a înțeles nimeni:
  1 ,,Succesul proiectului suporterilor de a tine in viata Otelul, tine de implicarea tuturor celor care iubesc aceasta echipa.” – Există un proiect? Care? Nu exista ? Atunci despre ce sa fi scris presa? Despre faptul că niște băieți s- au întâlnit și au hotărât ceea ce știa tot Galatiul, si anume că suporterii doresc ca Otelul să continue?

  2. ,,E foarte important ca toata lumea din Galati sa stie ca exista un grup de oameni care s-au apucat de treaba si ca nu mai este timp de pierdut. ” – Nu este absolut deloc important să se stie ca niște oameni s-au apucat de treaba. Important ar fi fost sa se stie in ce consta treaba de care s-au apucat. Pentru că înțeleg că proiectul nu există. Atunci la ce lucrează? Sau există un proiect și o fi secret.

  3. A fost elaborat un comunicat si a fost transmis tuturor redacțiilor de presă? A fost transmis vineri stiind ca urmează week- end-ul si presa, în general, nu lucrează? Foarte inteligent ! Nu au scris despre el decât două site-uri? Deci comunicatul nu a fost preluat nici pe site-urile/ facebook-ul entităților participante: Peluzele, LSG93 ? Foarte interesant ! Pai, dacă nici ei nu se iau în serios, dacă nici LSG nu a catadicsit sa-si anunțe membrii pe site despre ,,cel mai mare eveniment de după câștigarea campionatului” , de ce ar fi trebuit s-o facă presa?

  4. ,,Conferinte de presa se vor organiza cand vor fi organe de conducere, cand vor incepe meciurile, etc.” – Daca nu exista organe de conducere, înseamna va fi înființat un nou ONG. Perfect. Când? Cum? Cine?

  5.,,Acum doar vrem sa ii auzim si pe restul suporterilor, vrem sa stim ce isi doreste intreaga comunitate, vrem sa gasim oameni care se pricep la organizare, etc. ” – deci asta e mesajul pe care trebuia sa- l transmită presa? Ca niște băieți s-au întâlnit să salveze Otelul dar ei nu au un proiect, nu stiu ce își doresc toți suporterii si nici nu se pricep la organizare? Mai bine ca nu l- au transmis.

  6. ,,Una dintre cele mai mari reusite ale suporterilor otelari este ca s-au pus deacord asupra principiilor care vor sta la baza viitoarei echipe si ca vor porni impreuna un singur proiect”- Care sunt principiile ? Daca deja s-au pus de acord asupra principiilor și asupra faptului că va fi un singur proiect de ce se mai întâlnesc și cu restul suporterilor neafiliati?

  DECI. PANA LA URMA, CARE E STIREA PE CARE N-A PRELUAT-O PRESA ? Pentru ca, faptul că suporterii își doresc continuarea tradiției Otelului, e secretul lui Polichinelle.

  1. Ionut a cam exagerat certând ziaristii galateni dar asta doar din dorinta foarte mare de a face ceva pentru ca Otelul sa nu dispara. Joi seara a fost o simpla discutie intre cativa reprezentanti ai grupurilor organizate de suporteri si in care s-a incercat gasirea solutiei pentru renasterea Otelului. Pornind de la această discutie se va incerca organizarea unei intalniri cu masa mare de suporteri, probabil intr-un cadru mai larg, poate chiar pe stadionul Oțelul. Ideea e infiintarea unei asociatii sportive cu numele Otelul care sa fie inscrisa in liga 4, asociație care va functiona pe modelul membrilor socios, membri care pot vota in Adunarea Generala destinul noului club sportiv. E ceva inedit si nu va fi usor de realizat.

  2. Catalin, in niciun caz nu a fost un raspuns tafnos si imi cer scuze daca asa a parut.
   Stirea e ca suporterii tuturor grupurilor s-au adunat si au dat startul proiectului.Da, e o stire, pentru ca in ultima perioada mai mult am stat divizati si doar dorinta de a tine Otelul in viata a avut rolul de a ne trezi pe toti la realitate. Comunicat de presa ? E cam mult deocamdata pentru niste oameni fara experienta care au pornit la drum doar din dorinta de a face ceva bun.
   Poate unul din cele mai importante roluri pe care le are acest comunicat este ca cerem ajutorul tuturor celor care vor sa faca ceva.
   Sa nu crezi totusi ca mesajul tau nu a fost receptionat, e clar ca e nevoie de mai multe explicatii, e nevoie ca oamenii sa stie ce se intampla si ce vrem mai departe.

  3. Cataline tu esti sanatos sau cumva razi de noi ceilalti? Cum sa zici asa ceva:

   „Daca deja s-au pus de acord asupra principiilor și asupra faptului că va fi un singur proiect de ce se mai întâlnesc și cu restul suporterilor neafiliati?”

   Pai in primul rand salvarea Otelului nu i se adreseaza numai suporterilor afiliati ci intregii mase de suporteri otelari. Ca doar s-a spus clar „raspanditi mesajul ca Otelul are nevoie de suportul iubitorilor de fotbal din Galati” si se facea referire a se raspandi acest mesaj printre toti galatenii, frati, surori, mame, tati, prieteni si doar nu puteau fi toti afiliati unei organizatii ca LSG ca pe multi nu-i intereseaza fotbalul, dar ei pot fi convinsi sa ajute si cu 10, 100 RON daca este cazul iar pentru asta nu trebuie ca mama, tata, fratele, sora, prietenul, prietena sa fie afiliati unei organizarii a suporterilor Otelului. De aceea este nevoie ca mesajul sa fie raspandit prin intreaga suflare galateana si asta nu implica afiliere. Poti ajuta si fara sa fii afiliat. De aceea se intalnesc si cu restul suporterilor neafiliati, ca doar nu o chema pe mama cuiva sa se afilieze unei organizatii a suporterilor, desi stiu multe femei care sustin Otelul doar pentru ca fii lor iubesc acest club si astfel exista posibilitatea ca si nefiind afiliat sa iti spuna propriul suflet sa donezi si 2 lei (vorba vine 2 lei). Este de ajuns si ca un singur suporter otelar (fie el afiliat sau nu) sa poata convinge si 100 de neafiliati. Nu conteaza ca esti afiliat sau nu, dar mesajul trebuie sa ajunga la toti.

   1. Ia mai citește o dată ce-ai scris. Nu ti se pare că ești cam confuz? Poate n-ar fi rău să renunți la iarba. Oricum n-ai înțeles nimic din ce-am scris.

    1. Catalin, P. Ovidiu eu zic ca mai bine haideti sa ne dam cu totii la gioale cum s-ar spune si sa tipam unul la altul sa vedem care e mai tare in gura („in clanta”) si care e mai presus de ceilalti, dar la ce va folosi oare? Un singur lucru ar fi clar si anume ca numai Otelul va avea de pierdut. Acceptati-va opiniile unii altora, aduceti argumente, contraargumente, dar eu unul din toata aceasta pleiada de contre sper din tot sufletul sa iasa ceva bun, ceva benefic pentru clubul Otelul. Ca am inteles, ca n-am inteles ce am vrut fiecare sa spunem dar important este sa retinem ce este etential si anume ca fiecare dintre noi discuta si lupta pentru Otelul, nu sa ne spunem unul altuia ca a fumat ceva ca asta e o prostie.
     E firesc sa existe si confuzie pentru ca la clubul Otelul si in aceasta patura de suporteri exista o confuzie si o harababura ca dupa razboi fiindca pionul principal Otelul trebuie sa primeze si sa renasca. Sa auda toti si afiliatii si neafiliatii, chiar si catelul si purcelul daca exista posibilitatea ca si necuvantatoarele sa-si aduca aportul la salvarea Otelului, dar sa nu ne punem botnita unii altora fiindca nu are rost.

     Off-topic: daca e vorba asa sa ne insultam si sa ne acuzam care a mancat mai multe capsuni din castron eu cred ca amandoi ati fumat ceva si nu e iarba, ca inca mai e gazon prin oras, asta daca nu cumva l-a tuns Ecosalul.

     Daca fiecare dintre noi suporterii am inteles gresit ce a vrut sa spuna cineva anume atunci acel cineva anume poate scrie un mesaj mai clar in care sa explice cu mai multe amanunte ce a vrut sa spuna, dar nu sa ne aruncam in nas unii altora vorbe de 2 lei de genul „poate n-ar fi rau sa renunti la iarba”, „cred ca ai fumat ceva” sau orice alt tip belicos de exprimare.
     Uite de asta am renuntat sa mai intru pe site-urile suporterilor otelari si pe dunarea batrana si aici ca sa citesc articolele si comentariile care mai de care mai rautacioase fiindca unul sau altul a indraznit sa scrie un comentariu care nu e pe placul altora, sau sa scrie un comentariu ce a contrazis alt comentariu. Si de aceea m-am lipsit si nu am mai vrut sa intru sa citesc nimic, ca de comentat nici nu m-am sinchisit sa comentez la vreun articol tocmai din acest motiv ca sa nu raspunda vreun infierbantat ca acel comentariu al meu sa nu fie pe placul lui.

     Chiar nu mai aveti nimic altceva in vocabular, in repertoriu decat cuvinte si expresii cu care sa va jigniti? Refuz sa cred ca nu sunteti in stare sa purtati un dialog civilizat.

 3. Ionut: OK. E-n regulă. Poate trebuie mai multa grija la ce mesaje se transmit si cum sunt transmise să nu fie greșit înțelese. Și, mai mult, să nu ne facem dușmani înainte de a ne face prieteni din ziariști.

  DanielT: Mulțumesc pentru informații. Scurt, concis, edificator. Cam cum ar trebui să arate un comunicat eficient. Poate te vei ocupa tu de comunicare în viitoarea asociatie.

  Cat despre ideea de a înființa o asociație care sa funcționeze pe modelul socios, e o idee excelenta. Cred în ea, sunt convins că, cel puțin la nivelul ligii a IV a va merge. Voi face parte din asociație, voi contribui cu bani si voi fi promotorul ei printre bucureșteni, pentru că în București locuiesc de câțiva ani. Din păcate sau din fericire, greul cade pe voi gălățenii din Galați.

  Poate faceți un draft de proiect si supuneti-l dezbaterii suporterilor chiar pe acest site.

  1. Starea de confunzie, cel putin la nivel de comunicare e cumva normala in astfel de situatii.
   Un plan a fost facut dar e normal sa mai asteptam cu publicarea tuturor detaliilor pana ne intalnim si cu restul suporterilor. Dupa fiecare seara de discutii a mai aparut ceva nou in plan, asa ca cel mai probabil si dupa intalnirea tuturor suporterilor vor exista elemente noi de adaugat.
   Un lucru bun care a aparut, chiar dupa un comunicat confuz asa cum spui tu, a fost atitudinea unor oameni care ne-au aratat ce am facut gresit, ce ar trebui sa facem in continuare la nivel de comunicare.

    1. Nu, s-a postat bine. Eu incercam sa explic starea de confuzie care poate reiese din comunicat.
     Important e ca orice lucru care nu e inteles de restul sa fie explicat. Numai ca suporterii care nu au inteles despre ce e vorba, sau nu stiu despre ce e vorba, trebuie sa intrebe, astfel incat noi sa putem explica din ceea ce stim si noi.

  1. Atat timp cat ramanem impreuna, putem chiar si sa ne certam. Important e sa nu parasim corabia la prima neintelegere.

Lasă un răspuns