Pot suporterii sustine o echipa de fotbal?

Continuam campania de constientizare a tuturor suporterilor echipei Otelul, in vederea unei eventuale restartari a activitatii clubului.
Unul din principalele argumente pe care ni le-au tot scos in fata cei care cred ca doar solutia „Metalosport” e viabila, a fost acela ca doar suporterii nu pot tine in viata o echipa de fotbal.

E vorba de faptul ca orice activitate sportiva, daca se vrea sa se faca profesionist are nevoie de un buget. Ba chiar si repornirea Otelului va avea nevoie de o suma de bani ce trebuie platita tot de noi.
Dupa care, va fi nevoie de bani pentru cumpararea de echipament sportiv, pentru inchirierea terenului de joc, hrana jucatorilor, bani pentru deplasari, etc. Sunt sume de bani absolut necesare, fara de care Otelul nu poate exista, iar aceste sume vor creste exponential odata ce vom promova intr-o liga superioara.
Ne adresam deci suporterilor otelari care suntem siguri ca isi doresc renasterea clubului si punem intrebarile la care toti trebuie sa gaseasca raspunsuri.
Sunteti dispusi sa dati bani pentru ca Otelul sa existe? Cati bani ati putea sa dati luna de luna pentru ca echipa noastra sa joace si sa isi propuna lucruri mai importante decat simpla existenta? Sunt dispusi suporterii sa faca sacrificii financiare ca echipa Otelul sa existe?
Deasemenea, ce alte metode credeti ca ar trebui sa foloseasca echipa pentru a atrage banii necesari existentei?

15 thoughts on “Pot suporterii sustine o echipa de fotbal?

 1. Eu as propune sa strangem bani doar pentru recuperarea marcii de la Adamescu.
  Apoi sa discutam cu Radu Calin sau cum il chema pe cel care a fost pe lista posibililor cumparatori in 2012.
  Sa vedem daca este dispus sa porneasca de jos, cu bani putini, alaturi de noi.

 2. Pentru Liga a IV a nu trebuie un buget mai mare de 60000 euro. Banii ăștia se strâng extrem de ușor dacă va fi cineva destul de priceput în campanii de strângere de fonduri. Numai 1000 de suporteri salariați, dacă ar putea convinge alți 3 oameni salariați ( mama, tata, sora, frate, unchi, mătușa, var, soț, sotie) ar însemna 4000 de oameni. Daca toți aceștia ar completa formularul de 2%, la un salariu minim ar însemna o contribuție de 10 euro pe an de fiecare. Adică 40000 euro, fără să scoată nimeni niciun ban din buzunar. Sa ne gândim totuși că nu toți lucrează pe salariul minim.

  Aceiași 1000 de suporteri dacă ar da lunar 25 de lei = 5 euro ar însemna 60 000 euro pe an.

  Astea sunt doar doua exemple. Dar, să nu punem carul înaintea boilor. Înainte de echipa trebuie pusă pe picioare asociația care să se ocupe de administrarea echipei, de asigurarea bugetului. Trebuie oameni dedicați, pricepuți la chestiuni juridice, economice, de marketing și nu în ultimul rând sportive. S-ar putea să coste si ei.

  În liga a IV a e ușor de ținut o echipă. Daca ar exista un management priceput, banii nu ar trebui să fie o problema. Asta, pentru început.

 3. Pot suporterii sustine o echipa de fotbal?

  Probabil. Nu se compara „Otelul” cu marile cluburi din occident, dar cu dorinta, cu determinare poate ca este posibil. Numai Dumnezeu stie. Dar sa nu uitam ca traim in Romania si aici este de 1000 de ori mai greu.

  Catalin: dacă ar putea convinge alți 3 oameni salariați ( mama, tata, sora, frate, unchi, mătușa, var, soț, sotie) ar însemna

  Vad ca face Catalin o socoteala, dar uita ca mai sunt si cazuri in viata reala cand majoritatea celor insirati sunt ei abonati doar la 1 sau 2 portofele, daca e sa tinem cont ca or mai fi si suporteri ai „Otelului” care nu au nici macar venit (stiu cazuri). E greu, dar poate ca ar fi posibil.

  Ionut Necula:
  Catalin,

  2% e ceva bun, numai ca se poate face de la anu’. Atunci da banii statul.

  Si eu m-am gandit la varianta aceasta (care dupa parerea mea ar fi fost cea mai buna solutie) insa apoi am realizat ca e cu o treapta in urma, e cu efect intarziat fiindca pentru stat cand e sa dea el(statul) banii intotdeauna e „de la anu”.
  Daca problemele sociale nu ar pune atata presiune pe oameni sunt sigur ca foarte multi galateni ar fi inaintat fara sa stea pe ganduri inspre a-si aduce aportul financiar la salvarea „Otelului”.

  Khalai:
  Eu as propune sa strangem bani doar pentru recuperarea marcii de la Adamescu.
  Apoi sa discutam cu Radu Calin sau cum il chema pe cel care a fost pe lista posibililor cumparatori in 2012.
  Sa vedem daca este dispus sa porneasca de jos, cu bani putini, alaturi de noi.

  Khalai nu stiu daca Radu Calin ar mai dori sa se inhame la o asemenea incercare, dar sunt convins ca daca ar vedea disponibilitatea suporterilor otelari de a renaste „Otelul” poate ca s-ar implica, dar asta numai daca nu s-a lecuit cumva de fotbal si nu-i mai trebuie deloc.

  1. <>

   2% e ceva bun, numai ca se poate face de la anu’. Atunci da banii statul.

   Si eu m-am gandit la varianta aceasta (care dupa parerea mea ar fi fost cea mai buna solutie) insa apoi am realizat ca e cu o treapta in urma, e cu efect intarziat fiindca pentru stat cand e sa dea el(statul) banii intotdeauna e „de la anu”.
   Daca problemele sociale nu ar pune atata presiune pe oameni sunt sigur ca foarte multi galateni ar fi inaintat fara sa stea pe ganduri inspre a-si aduce aportul financiar la salvarea „Otelului”.

   Refuz să cred că în Galați nu există 1000 de suporteri care să scoată din buzunar 5 euro în fiecare lună pentru Oțelul. Ei există, trebuie doar identificati si motivați să doneze. Pentru asta e foarte importantă priceperea celor ce se vor ocupa de fundraising.

   În plus, cred că ar trebui vizati pentru fundraising , nu doar suporterii din Galați ci si suporterii plecați din Galati. Nu cred că au plecat din Galați pentru a fi asistați social prin alte orașe sau prin alte tari. Ei ar putea chiar să doneze mai mult. Eu unul mă număr printre ei.

   Dar dacă chiar nu putem găsi măcar 1000 de oameni pentru a putea măcar să ne urnim la drum, eu vă propun să rămânem să comentam pe bloguri despre ,,imensa suflare Otelara” ,, numeroșii suporteri Otelari” sau despre cum Stan e vinovat că nu a făcut un stadion cu 40 000 de locuri.

 4. Dam1an, oameni buni aveti grija ce comentati pe site ca acum se trezesc „desteptii” care sa strige „dar ce bai, voi comentati pe banii mei? Voi numai cu vorba si vreti sa dau eu bani sa salvez Otelul”, desi astfel de oameni limitati la minte au impresia ca ar trebui sa punem Otelul mai presus de propria familie, desi multi dintre noi am vrea sa le tratam la fel si pe Otelul si propria familie. Socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ. Vreau sa ajut Otelul dar nu stiu in ce masura o voi putea face. Si sunt convins ca toti cei ce mai comentam aici pe site vor cu adevarat sa ajute Otelul dar nu cred ca vor putea toti si de aceea nici nu pot sa-i condamn daca nu vor putea asa ca aveti grija la comentarii pe cine acuzati cand nu vor putea suporterii sa contribuie. Dar cum sunteti unii incinsi spiritual sunt convins ca se vor trezi unii habauci care sa spuna „dar ce bai, voi astia care nu puteti sa ajutati cu bani Otelul comentati pe aici pe banii mei, eu marele si tarele care voi da bani pentru Otelul”.

 5. Eu iubesc Otelul dar nu pot sa ajut financiar acest club oricat de mult mi-as dori asa ca-i astept pe „marii suporteri otelari” sa ma injure si sa-mi spuna ca daca nu voi ajuta financiar Otelul nici sa nu mai indraznesc sa comentez pe aici.

 6. Iuliu Le.:
  Dam1an, oameni buni aveti grija ce comentati pe site ca acum se trezesc „desteptii” care sa strige „dar ce bai, voi comentati pe banii mei? Voi numai cu vorba si vreti sa dau eu bani sa salvez Otelul”, desi astfel de oameni limitati la minte au impresia ca ar trebui sa punem Otelul mai presus de propria familie, desi multi dintre noi am vrea sa le tratam la fel si pe Otelul si propria familie. Socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ. Vreau sa ajut Otelul dar nu stiu in ce masura o voi putea face. Si sunt convins ca toti cei ce mai comentam aici pe site vor cu adevarat sa ajute Otelul dar nu cred ca vor putea toti si de aceea nici nu pot sa-i condamn daca nu vor putea asa ca aveti grija la comentarii pe cine acuzati cand nu vor putea suporterii sa contribuie.Dar cum sunteti unii incinsi spiritual sunt convins ca se vor trezi unii habauci care sa spuna „dar ce bai, voi astia care nu puteti sa ajutati cu bani Otelul comentati pe aici pe banii mei, eu marele si tarele care voi da bani pentru Otelul”.

  Nu fiti rautaciosi. Si eu si sunt sigur ca si altii vom ajuta in masura in care putem, atat cat putem fiecare. Nu e obligat nimeni.
  Dimpotriva chiar nu stiu care e parerea lui Ionut Necula, dar eu unul va indemn pe toti la a comenta pe aceste site-uri, fie ca puteti ajuta financiar „Otelul”, fie ca nu. Sa nu uitati ca „Otelul” va disparea doar atunci cand nu va mai comenta nimeni despre club, doar atunci cand nu va mai fi nimeni interesat de acest club si am sa subliniez acest lucru mereu asa ca repet comentati, discutati, spuneti-va parerea, faceti-va auziti si ajutati financiar in masura in care puteti ca nu vi se suie nimeni in cap daca nu puteti ajuta financiar, ca doar nu va baga nimeni mana in buzunar, in portofel.

 7. Asta ar fi culmea, asta ar mai lipsi…sa ma injure cineva de mama fiindca nu pot sau fiindca nu vreau (in cazul meu e exclus a nu vrea) sa ajut financiar Otelul. Dar probabil ca mai sunt si din astia care injura doar pentru ca nu faci cum vor ei.

 8. Pot suporterii sustine o echipa de fotbal?

  In principiu da, practic e mai greu. Sa fim sinceri si sa nu ne amagim, sa nu ne imbatam cu apa rece. Da, practic e mai greu.

 9. Tiberiu,

  La sedinta in care s-a hotarat ca toti suporterii sa sustina acelasi proiect, cineva a spus o vorba mare pe care as dori sa o citez. ” Noi, toti suporterii, trebuie sa devenim agetin de vanzare a brandului Otelul”. De la a aduna 2% de la colegii de muna, pana la promovarea meciurilor printre prietenii mai putin implicati, oricine doreste poate ajuta Otelul sa creasca. Trebuie doar sa ne intrebam ce inseamna Otelul pentru noi si dcaa vrem sa ne implicam ca aceasta echipa sa reinvie.

 10. E bine ca discutam cazul „Otelul”. Victor „Puiu” Vasilache ar fi mandru ca inca ne pasa de „Otelul” chiar si dupa ce sufletul sau a trecut in nefiinta dupa o lupta continua a sa de a tine „Otelul” viu trecand chiar si prin odioasa era comunista. Sa dea Dumnezeu ca „Otelul” sa revina in forta pe principiul Glasgow Rangers care urca vertiginos spre liga 1 dupa un faliment rasunator…

  Tiberiu:
  Si ce ati vrea sa facem acum? Concret. Sa vindem hainele de pe noi?

  Tiberiu ma bucur ca te auzim. Bine ai venit pe site la aceasta discutie. Si cum bine spunea Ionut toti sunt invitati sa contribuie chiar si prin promovarea printre prieteni a acestui caz.

 11. Eu, unul ma bag. Un 2% am mai dat pt. Otelul acum vreo 3 ani. Il voi da si acum. Mă bag si la donații.

Lasă un răspuns