„Pentru mine, Otelul e o stare de spirit si starile de spirit”

Avand in vedere ca in curand galatenii vor trebui sa isi aleaga primarul pentru urmatorii 4 ani, vom trece si prin perioada numita campanie electorala. Avand in vedere ca unul din cele mai importante aspecte ale vietii noastre este echipa Otelul Galati, e normal sa fim atenti la orice discurs al candidatilor legat de clubul nostru. Vom prezenta astfel fiecare punct din programul electoral al candidatilor care are legatura cu Otelul, indiferent de numele candidatului.
Marius Stan Otelul e o stare de spirit
Chiar indemnam pe toti suporterii echipei Otelul sa intrebe candidatii, atunci cand se prezinta in fata lor, despre parerea lor si despre planurile de viitor legate de echipa fanion a orasului. Poate ca unii vor spune ca politica nu are ce cauta pe o pagina a suporterilor insa tinem sa le amintim cat de importanta e aceasta politica in viata noastra indiferent de domeniu, iar in sport cu atat mai mult pentru ca de politicieni depinde finantarea activitatii.
Acest articol e primul dintr-o serie pe care o vrem cat mai mare, pentru ca speram ca cei ce vor sa conduca orasul sa fie constienti de importanta Otelului in viata urbei.
Primul punct de vedere este cel al actualului primar Marius Stan. El e primul ales pentru ca e primul care si-a exprimat punctuld e vedere. Ii asteptam si pe restul.
„Durerea mea cea mai mare este colapsul fotbalului din Galati si sunt profund mahnit de declinul Otelului. Cand am renuntat la Otelul pentru fotoliul de primar, am lasat la cheie un club cu peste 7 milioane de euro, bani in cont, cu performante de neegalat multa vreme de acum incolo: titlul de campioana a Romaniei, Supercupa Romaniei, participarea directa in grupele UEFA Champions League, doua participari in Cupa UEFA. Si am asistat neputincios la decaderea clubului meu de suflet, cel pe care l-am pus, de multe ori, mai presus de familie si prieteni. Stiu ca multi ma acuza ca am distrus Otelul si c anu am facut nimic nimic ca primar, sa il salvez. Tuturor celor care cred asta tin sa le raspund acum. Am adus Otelul pe cele mai inalte culmi ale gloriei, aceasta este cartea mea de vizita pe care nu o poate contesta nimeni.
Cand am ajuns primar, m-am bucurat ca voi putea sustine Otelul din aceasta postura. Din pacate, finantatorul actual al clubului a mutat sediul sociual la Bucuresti, astfel incat nu am mai putut aloca bani de la bugetul local pentru sustinerea echipei mele de suflet. Am avut mai multe intalniri cu cel care patroneaza acum Otelul, in incercarea de a salva clubul. I-am cerut doar sa plateasca datoriile fata de jucatori si de furnizori si sa ne dea clubul inapoi. Din ratiuni care ma depasesc, a refuzat constant oferta noastra. Si am ajuns astazi sa asist la dezintegrarea Otelului, fara sa pot face nimic. Sunt in contact permanent cu Liga Suporterilor Otelului. Cautam impreuna solutii pentru a relansa fotbalul galatean. Chiar daca ar fi sa o luam d ela zero. Am speranta ca, intr-o zi, vom recupera sigla, dar mai ales, palmaresul Otelului nostru si ca fotbalul va triumfa din nou la Galati. Pentru mine, Otelul e o stare de spirit si starile de spirit nu dispar niciodata.”

One thought on “„Pentru mine, Otelul e o stare de spirit si starile de spirit”

Lasă un răspuns