Otelul intr-o alta divizie B – anul 1983

Otelul Galati are o istorie cu care trebuie sa ne mandrim, dar mai intai de toate trebuie sa o cunoastem indeajuns de bine. Va prezentam in acest scop un articol din Viata Noua, anul 1983, in care se vorbeste despre revenirea Otelului in divizia B dupa ceva timp. Ne aducem aminte ca fuses exact perioada in care tot incercau comunistii sa inchida echipa iar nea Puiu Vasilache se chinuia sa tina clubul in viata. A fost perioada cand Otelul a luat locul Metalosportului in campionat si si-a inceput ascensiunea. Era deci o prima confruntare a Otelului cu divizia B, in urma careia otelarii au iesit cu bine. Va lasam sa savurati articolul scris de Gheorghe Arsenie, jurnalist care inca mai activeaza in presa galateana la Viata Libera. In articol se prezinta intreaga evolutie a Otelului in sezonul 1982-1983 in divizia B.
Otelul Galati articol 1983 Viata Noua
„Otelul Galati – o evolutie peste conditia unei echipe nou promovate
Cea de-a 43-a editie a diviziei „B” de fotbal recent incheiata a fost deosebit de favorabila si echipei otelarilor galateni. La primul an de participare in esalonul secund otelarii au incheiat campionatul pe locul al treilea, devansand formatii cu vechi state de servicii in „B”. Succesul se datoreste efortului tuturor jucatorilor, al conducerii tehnice si al clubului, al conducerii combinautlui. Buna clasare mai este si rezultatul gasirii formulei de echipa in functie de posiilitatile de exprimare ale jucatorilor. Actuala editie de campionat a constituit o crestere in omogenitate a echipei, aceasta devenind matura, mai sigura in evolutiile sale. Alaturi de jucatorii valorosi, cu experienta competitionala, in ultima perioada s-au remarcat foarte tinerii Smadu si Abrasu. De asemenea, conducerea tehnica a acordat credit lui Savin si Basalic, jucatori cu modeste carti de vizita, acestia achitandu-se bine de sarcinile pe car ele-au avut. In partea a doua a campionatului echipa a evoluat aproximativ in aceeasi formula, conducerea tehnica, asigurata de antrenorii Marin Olteanu si Ion Ionica, putand incerca diverse scheme tactice. Am remarcat, de asemenea, la aceasta echipa, o buna pregatire fizica, ceea ce i-a permis sa-si domine adversarul din ce in ce mai sustinut, in special in reprizele secunde, facandu-l sa cedeze.In special in meciurile sustinute pe teren propriu, Otelul a marcat multe goluri, majoritatea intre minutele 46 si 90. In concluzie, Otelul este la ora actuala una din bunele echipe ale diviziei „B”.
La sfarsitul campionatului, Otelul a acumulta 38 de puncte, a marcat 61 de goluri ( o buna eficacitate) si a primit 38. A castigat 16 partide, a terminat 6 la egalitate si a pierdut 12.
Si inc aun succes notabil: golgheterul primei serii nu este altul decat atacantul Pachiteanu, cu 22 de goluri marcate.
Suporterii acestei indragite formatii isi amintesc desigur, de debutul total nefavorabil al echipei favorite. O infrangere in prima etapa, pe terne propriu, urmata de alte doua ( de data aceasta in deplasare), care au dus-o in subsolul clasamentului. Putine echipe ar fi reusit o revenire atat de spectaculoasa. Cu multa daruire in meciurile urmatoare, cu multa pasiune si consum de energie, s-a ajuns la finele turului cu plus un punct in „clasamentul adevarului”, pentru ca la sfarsitul campionatului aceasta cifra sa ajunga la plus 4. Cele mai clare victorii din retur: 7-0 cu Viitorul Mecanica Vaslui, 4-0 cu Delta Tulcea, 3-0 cu IMU Medgidia, 4-1 cu Botosani si FCM Progresul Braila. cele mai valoroase rezultate din retur: 0-0 la Suceava, 1-1 in Borzesti si Gheorghieni.
Otelul a marcat in turul campionatului 27 de goluri pentru ca in retur aceasta cifra sa ajunga la 34. Iata realizatorii celor 61 goluri: Pachiteanu 22, Popescu II 14, R. Dan 5, Stamate, Rusu, Savin si Stan, cate 3, Ciobanu si Adamache, ate 2, Popescu I, Mircea (Unirea Dinamo Focsani) , autogol, Oprea si Basalic, cate unul. In incheiere, iata si formatia de baza utilizata: Calugaru – Popescu I, Stoica, Ciobanu, Basalic ( Abrasu)- Popescu II, Savin ( Stan), Rusu-R. Dan, Pachiteanu, Stamate ( Oprea).”

2 thoughts on “Otelul intr-o alta divizie B – anul 1983

  1. Care istorie? Istoria o sterg unii cu buretele acum prin nepasarea fata de acest club. Si nu numai prin nepasare, ca unii mai si lucreaza intens la destramarea clubului. Nepasare poate ca e putin spus, e doar o mica parte.

Las─â un r─âspuns