Otelul Galati – Farul Constanta, fotbalul care trebuie sa fie


Sambata pe stadionul Siderurgistul, SC Otelul Galati i-a avut oaspeti pe cei de la SSC Farul Constanta, echipa infiintata de suporterii faristi, hotarati ca si noi, sa nu isi mai lase clubul iubit pe mana unor neaveniti. Am fost placut surprinsi sa vedem acelasi entuziasm prezent la noi si la cei ce au insotit echipa constanteana pana la Galati. Faristii au avut inclusiv o echipa de filmare care a transmis partida pe Facebook. Am vazut si la ei aceasta nebunie frumoasa fara de care astfel de initiative nu ar avea succes, ceea ce ne arata ca si la Constanta, ca si la Galati, fotbalul e in prezent pe maini bune.
Meciul s-a jucat pe o vreme improprie acestui sport, dar cu toate astea au fost destui galateni dispusi sa infrunte gerul si gheata pentru a-si sustine favoritii. De partea cealalta si constantenii au fost insotit de un grup de suporteri, astfel ca o partida amicala intre doua echipe de Liga a IV-a, a avut mai multi suporteri decat cateva partide din Liga a I. Fotbalul frumos s-a mutat in ligile inferioare, suporterii demonstrand ce inseamna dragostea de culori si ca nu conteaza daca echipa ta evolueaza in Liga Campionilor sau intr-un meci aparent lipsit de importanta. Mesajul afisat de suporterii galateni surprinde esenta acestui meci frumos: „Fotbal romantic prin balti si noroaie si peluze pline de culoare.”
Partida dintre Otelul Galati si Farul Constanta de sambata a reprezentat o pledoarie pentru fotbalul frumos, o lectie pentru conducatorii FRF, care trebuie sa isi indrepte privirile spre echipele infiintate de suporteri.
Desi Otelul s-a impus cu 4-0, prin golurile lui A. Frunza, I. Codreanu, Bahnasu si Pavel, scorul e irelevant intr-o partida de pregatire, in care cei doi antrenori si-au testat diferitele scheme de joc, profitand de faptul ca intalneau o echipa cu jucatori puternici. Mai important e ceea ce a insemnat o astfel de intalnire pentru noi toti, cei prezenti la meci, pentru ca e fost o partida incarcata de emotie, intalnind pentru prima data de la reinfiintare o echipa de asemenea calibru.
Nu putem sa incheiem inainte sa amintim de gestul celor de la Farul Constanta care au contribuit la cutia cu donatii a Otelului, primind in schimb aplauzele intregului stadion. S-a dovedit ca mai presus de rivalitati, exista un spirit pe care cei neimplicati nu au cum sa il inteleaga.
Sambata viitoare, pe 18 februarie, Otelul va intoarce vizita si astfel cele doua echipe se vor intalni la Constanta.

One thought on “Otelul Galati – Farul Constanta, fotbalul care trebuie sa fie

Lasă un răspuns