Otelul Galati – Farul Constanta 2-0

Retraim din nou clipele fantastice ale anilor 90, cand Otelul avea o trupa de jucatori ce ne face pe noi, suporterii de acum, sa suspinam.
Partida despre care vom discuta in acest articol este Otelul Galati – Farul Constanta , partida disputata pe 14 iunie 1995, la Galati, in fata a 5000 de spectatori. Aceasta partida este una destul de importanta pentru Vali Stefan, fiind ultima de pe teren propriu, inainte sa se transfere in Cipru la Omonia Nicosia.
Otelul Galati Farul Constanta 1995
Otelarul facuse un campionat excelent, ceea ce a atras atentia asupra sa. De remarcat ca in acel campionat, Vali Stefan a fost golgheterul Otelului cu nu mai putin de 15 goluri marcate. Interesant e ca pe locul doi in topul marcatorilor Otelului a fost Cornea, cu alte 14 goluri marcate. Sunt cifre ce par astranomice in acest moment, dar pe atunci Otelul juca un altfel de fotbal.
Partida dintre Otelul Galati si Farul Constanta avea importanta pentru echipa noastra, existand posibilitatea ca otelarii sa intre in hora retrogradarii in cazul unei infrangeri. Pana la urma Otelul a invins cu 2-0, scorul putand fi chiar mai mare de atat.
Golurile au fost marcate de Viorel Tanase in minutul 16 dupa un 1-2 cu Vali Stefan, si de Cornea in minutul 68 dupa o centrare foarte frumoasa a lui Casuba.
Otelul anilor 90 , cel din era Simionas abia se nastea. Era primul sezon al antrenorului iesean la Galati, acesta inlocuindu-l pe Sdrobis, din etapa a 11-a.
In partida cu Farul, Vasile Simionas a trimis in teren urmatoarea formatie:
Badan ( 87 Barbu),Mirea, Haraga,Ion, Florea, Spirea, Males ( 45 Arhire), Tanase, Cornea, Cioloboc (62 Casuba).
Avem norocul sa existe si un scurt rezumat al meciului in care il veti putea vedea si pe viitorul antrenor al Otelului, Vasile Simionas, pe atunci jucator la Farul, dar si pe jurnalistul Horia Ivanovici.

5 thoughts on “Otelul Galati – Farul Constanta 2-0

  1. Da, dar desi eram in hora retrogradarii parca jucam mai bine atunci, altfel era echipa, altfel aratau meciurile si cu toate acestea doar mult, cu mult mai tarziu clubul s-a incoronat campioana Romaniei. Mie oricum imi plac toate perioadele din istoria Otelului, indiferent daca am obtinut sau nu vreun trofeu, vreo performanta notabila.

Lasă un răspuns