Otelul a trezit la viata Galatiul

Partida contra celor de la Victoria Independenta a fost castigata de o maniera categorica de catre otelari, scorul final de 6-1 spunand totul despre ceea ce a fost in teren. Totusi, pe langa victoria de pe gazon, Otelul a reusit o victorie si mai mare in tribune si in oras in general. In primul rand am vazut peste 2000 de oameni in tribuna dornici sa vada Otelul Galati la treaba.
Otelul a trezi Galatiul
E o masa impresionanta de oameni pe care liga a IV-a galateana rar o vede si care a cam intimidat si pe cei din teren, in primele minute cei 22 de jucatori aratandu-se un pic timorati ca evolueaza in fata atator oameni. Prezenta atator oameni in tribuna dovedeste inca odata cat de iubita este aceasta echipa in oras si cat de dor le-a fost galatenilor de ea.
Chiar daca au mai fost in lunile trecute voci izolate care au incercat sa arunce cu noroi asupra echipei, e clar ca galatenii recunosc proiectul suporterilor drept adevaratul Otelul Galati si nimic nu poate schimba asta. Ovatiile de la final spun totul.
La partida galatenii au avut posibilitatea sa doneze si s-au strans aproape 3500 lei, o suma infima fata de nevoile curente ale clubului, dar totusi un inceput promitator. Galatenii care vin la meciuri incep sa inteleaga ca acesti bani ajung la echipa lor. Pentru prima data nu mai baga nimeni bani in buzunarul lui Stan, lui Bors sau a lui Adamescu. Suporterii ajuta echipa suporterilor si investesc in ceva ce le apartine tuturor. E un sentiment unic pentru noi toti si pentru prima data de cand suntem otelari gestul de a baga mana in buzunar si a scoate bani pentru Otelul are cu adevarat rost. E adevarat ca daca ar fi dat cei 2000 de oameni cate 10 lei s-ar fi strans 20000, dar e un proces ce trebuie parcurs pentru ca toti sa inteleaga ca daca vor fotbal si spectacol la ei in oras, pot si trebuie sa puna umarul. Ce ar fi insemnat pentru fiecare cate 10 lei? Aproape nimic. Avem insa convingerea ca galatenilor le place ceea ce vad in teren si vor incepe sa ajute si mai mult echipa.
Iar cea mai importanta victorie de la ultimul meci e ca a reusit sa aduca din nou zambetul pe chipul otelarilor. Inca de cand am castigat titlul, am trecut printr-o perioada grea, fara perspective si asteptand ca unul sau altul sa inchida echipa. Acum exista insa speranta, exista ceva pentru care sa ne luptam si pentru care sa ne bucuram. Otelul a trezit Galatiul la viata dupa un somn lung, sa nu-l lasam sa adoarma la loc.

4 thoughts on “Otelul a trezit la viata Galatiul

 1. ” E adevarat ca daca ar fi dat cei 2000 de oameni cate 10 lei s-ar fi strans 20000, dar e un proces ce trebuie parcurs pentru ca toti sa inteleaga ca daca vor fotbal si spectacol la ei in oras, pot si trebuie sa puna umarul. Ce ar fi insemnat pentru fiecare cate 10 lei? Aproape nimic. ”

  E un calcul ce merita a fi luat in considerare. 10 lei adunat de la fiecare din cei 2000 de suporteri/oameni prezenti ar fi insemnat foarte mult pentru club.

  Dar cati inteleg asta, sau mai bine zis cati dintre ei vor cu adevarat sa inteleaga acest calcul simplu si mai ales cati dintre ei sunt dispusi sa si dea acei 10 lei, fiindca lumea da cu greu, cu strangere de inima chiar si 1 leu. Nu toti sunt dispusi, nu toti vor. Dar trebuie macar inteles de toata lumea acest calcul, cu cat ar fi mai multi suporteri cotizanti cu atat mai mult suma aceea imensa de care se tot vorbeste s-ar imparti, s-ar spijini pe umarele a mai multora. Sarcina aceasta nu ar fi o greutate ce ar apasa doar pe umarul unei singure persoane ci s-ar imparti pe umerii a mai multora dintre cei ce vor sa ajute S.C. Otelul Galati.

  2.000 suporteri * 10 lei/fiecare = 20.000 lei pentru clubul SC Otelul Galati

  Si sa nu uitam ca mai sunt persoane care sunt dispuse chiar sa dea si mai mult de 10 lei.

  P.S.: Sper sa nu se inceapa iarasi comparatia cu ce ar putea face cineva cu acei 10 lei, adica sa nu inceapa cu vorba ca de 10 lei poti sa mananci si sa te saturi, etc., etc., etc.

  Chiar ca este un calcul simplu: responsabilitatea financiara nu ar mai apasa pe umerii unui singur om daca toti am intelege si bineinteles daca toti am vrea sa luam in calcul acesta simpla formula matematica:

  2.000 suporteri * 10 lei/fiecare = 20.000 lei pentru clubul SC Otelul Galati

  P.S.: Cred ca acest calcul ar trebui repetat in subsolul fiecarui articol scris aici pe fcotelulgalati.info cam asa, de exemplu:

  Articol articol articol articol articol articol articol articol articol articol articol articol articol
  ========================================================================
  2.000 suporteri * 10 lei/fiecare = 20.000 lei pentru clubul SC Otelul Galati

  1. Pai uite inca un calcul, poate unul mult mai simplu, mult mai evident:

   * Stadionul Otelul are o capacitate de 13.500 locuri. Locuri ce uneori erau ocupate in marea majoritate sa spunem.

   * 13. 5000 locuri, deci 13.500 de suporteri
   * noua ne trebuie doar 2.000 de suporteri care sa dea fiecare cate 10 lei.

   Din 13.500 suporteri otelari nu gasim noi 2.000 suporteri cotizanti a 10 lei? Raspunsul este: nu gasim (din pacate).

 2. Situatia stadionului este una grea si ne doare pe toti. La fiecare sedinta discutam despre aceasta problema.
  In ceea ce priveste suporterii platitori, probabil ca la inceput nu am gasi, dar dupa un an bun, lucrurile vor sta altfel.

Lasă un răspuns