Orasul Galati are acum echipa, ce face cu ea?

S-a intamplat ceea ce trebuia sa se intample si tribunalul Galati a acordat personalitate juridica pentru Suporter Club Otelul Galati, echipa pe care suporterii au creat-o in momentul in care fosta campioana a Romaniei din 2011 a falimentat. Urmeaza acum cativa pasi birocratici iar la inceputul lunii august toate formalitatile vor fi facute. Intre timp, Bordieanu si Haraga incep pregatirea lotului pentru viitorul sezon si fac demersurile pentru inscrierea in Liga a IV-a.

Otelul-Galati-echipa

Ce face insa orasul Galati cu aceasta echipa? Au fost cativa ani in care ni s-a tot spus ca Galatiul nu poate ajuta echipa lui Adamescu, asa ca Otelul s-a stins intr-un oras cu peste 250000 de locuitori. De aceasta data insa Otelul a revenit Galatiului si galatenilor. Ce facem noi, ca locuitori ai orasului si ce face administratia pentru a sustine un brand ce a adus imagine Galatiului mai mult ca orice altceva?
Noi, ca oameni ce locuim in acest oras putem face foarte multe pentru a sustine echipa. De la achitarea cotizatiei anuale, pana la cumpararea de produse promotionale sau munca voluntara in caz ca va fi nevoie pentru mentinerea stadionului la standarde ridicate, galatenii pot ajuta ca echipa lor de suflet sa se ridice. E foarte important ca un astfel de proiect sa fie ajutat de comunitatea locala, pentru ca e al nostru. Nu ni l-a impus nimeni, nu l-a adus nimeni din alta parte. Au fost pe putin 10000 de oameni care s-au bucurat de titlul castigat de Otelul in 2011 iar daca acesti 10000 de oameni s-ar implica activ in viata echipei, promovarile succesive nu ar fi o problema. Locuitorii acestui oras pot face multe daca inteleg rolul lor in viata echipei, asa ca ii asteptam pe toti langa noi.
Si autoritatile locale au un rol extrem de important in aceasta ecuatie. Avand in vedere ca in fruntea orasului exista un primar tanar speram ca si mentalitatea sa se schimbe si primaria alaturi de Consiliul Local sa vina alaturi de Otelul Galati. Autoritatile locale pot ajuta asigurand baza materiala ( stadionul Otelul sau un nou stadion mai bun) si deasemenea sa se implice la nivel de copii si juniori, avand in vedere ca se va investi astfel in viitorul orasului nostru. Suporter Club Otelul Galati nu e un proiect al cuiva in particular ci un proiect al Galatiului si al comunitatii locale in general, asa ca cei ce conduc orasul au datoria ( macar morala) de a tine cont de initiativa oamenilor ce locuiesc aici, platesc impozite aici, etc.
Avem deci Otelul Galati in viata in orasul nostru. Depinde de noi sa il facem mare sau sa il tinem in Liga a IV-a. Aceasta echipa va fi la fel de puternica pe cat sunt de puternici oamenii din jurul ei. Daca vrem fotbal de performanta in Galati trebuie sa ne unim pentru acest tel. Acum poate arata Galatiul ce fel de oras este.

2 thoughts on “Orasul Galati are acum echipa, ce face cu ea?

 1. „{Au fost pe putin 10000 de oameni care s-au bucurat de titlul castigat de Otelul in 2011 iar daca acesti 10000 de oameni s-ar implica activ in viata echipei, promovarile succesive nu ar fi o problema.}”

  Da, da…vezi sa nu. Visam degeaba sa se implice un numar cat mai mare in a cotiza la Otelul. E foame mare in Galati.

  „{Si autoritatile locale au un rol extrem de important in aceasta ecuatie. Avand in vedere ca in fruntea orasului exista un primar tanar speram ca si mentalitatea sa se schimbe si primaria alaturi de Consiliul Local sa vina alaturi de Otelul Galati.}”

  Si asta e o mare prostie, pentru ca avem dovada anilor trecuti atunci cand primaria a incercat sa sponserizeze clubul si au sarit niste taranoi ambulanti care sa ridice din umeri si sa injure ca: „de ce sa dea primaria bani pentru Otelul? Ca de ce sa dea primaria din banii lui pentru Otelul?”

  Dar multi din hraparicii astia ambulanti uita ca tot din banii nostri au fost tinuti ei in puf atunci cand au avut apa calda si caldura. Tot din cauza neplatii lor a facturilor s-a ajuns la un faliment pentru ca bunastarea lor, „moftul” lor de a avea apa calda si caldura MOCA pe banii celorlalti nu mai putea fi sustinut.

  Hai sa lasam lucrurile sa decurga si sa vedeti ca atunci cand veti cere sprijinul primariei sa sustina clubul vor sari niste opariti la cur care sa zica „dar de ce din banii lui sa fie sustinut Otelul? La care raspunsul firesc ar fi sa le raspundeti unor astfel de oameni: „bine, bine, dar de ce din banii si din impozitele, din facturile platite de mine sa ai tu apa calda si caldura MOCA?”

  1. Ideea e ca nici tu nu ar trebui sa platesti pentru apa calda a altora dar nici altii nu ar trebui sa plateasca pentru o echipa de fotbal. Daca ar fi vorba doar de aia care pentru care platesti tu apa calda, tot ar fi ceva…ar putea fi o compensatie. Dar sunt si oameni care isi platesc apa calda si nu au chef sa mai dea bani si pentru apa calda a altora sau pentru o echipa oarecare de fotbal.

   Nu inseamna ca daca se strang unii sa faca o echipa, Primaria trebuie sa sara imediat cu bani. Ca daca- i asa, imi fac si eu o echipa. Sau doua, trei…

Lasă un răspuns