„Nu a avut ocazia sa antreneze la Otelul Galati, acesta fiind marele meu regret”

La inceputul acestei saptamani a a avut loc lansarea cartii scrise de jurnalistul Marian Savastru, ” Nicolae Burcea, legenda Otelului”. La eveniment au participat rude, prieteni, fosti colegi ai marelui jucator, dar si suporteri ai echipei , care au stiut sa aprecieze cum se cuvine un astfel de eveniment. Discursurile celor prezenti au fost incarcate de emotie, toti cunoscandu-l si iubindu-l pe Nae pentru modul in care a stiut sa le fie alaturi fiecaruia dintre ei.
Nae Burcea Otelul Galati
Alina Burcea, sotia lui Nae Burcea: „Este un vis pe care l-am realizat, un vis pe care ma chinui de ani de zile sa il realizez. Vreau sa ii multumesc lui Marian Savastru, pentru sprijinul si ajutorul acordat ca aceasta carte sa fie astazi, aici, cu dumneavoastra.”
Marian Savastru, autorul cartii: „Despre Nicolae Burcea nu putem sa spunem decat cuvinte de laude. Este unul dintre cei mai importanti juctori din istoria Otelului si a Galatiului, iar daca e sa vorbesc strict de carte nu pot decat sa va urez sa va placa sa o cititi cel putin la fel de mult pe cat mi-a placut mie sa o scriu.”
Ilie Hagioglu, conducator Metalosport Galati: ” De-a lungul carierei mele am avut multi colegi fotbalisti, dar un coleg cum a fost Nae Burcea, si asta o pot confirma toti cei din sala, cu sinceritate va spun ca nu am cunoscut in viata mea.”
Viorel Tanase fost jucator si antrenor al Otelului: „Nae Burcea a avut o contributie decisiva in ceea ce priveste cariera mea. Chiar imi aduc aminte la debutul meu in prima liga, la 17 ani, intr-un meci la Oradea in care a marcat Ion Gigi si am invins, iar dupa meci m-a luat, mi-a spus ‘Bravo, copile, viitorul iti apartine’ . Dupa multi ani, cu 4 zile inainte de a se stinge, a venit la mine si mi-a spus ‘Tase, esti inca tanar, daca vreodata vei avea nevoie de un om cu experienta langa tine, nu ezita sa apelezi la mine’. Din pacate, cand am preluat echipa, el nu mai era. ”
Ion Viorel, fost jucator la Otelul: ” Soarta a facut in asa fel incat sa ne apropiem, ca antrenori. Am tinut tot timpul legatura dupa ce m-am retras din cariera de jucator si m-am apucat sa antrenez. El era un antrenor foarte preocupat de ceea ce face. Nu a avut ocazia sa antreneze insa la Otelul Galati, acesta fiind marele meu regret”.
Catalin Tofan, fost jucator si conducator al clubului Otelul: „Vreau sa fac o surpriza autorului Marian Savastru si sa-i inmanez din colectia personala, ultima pereche de ghete a lui Nicolae Burcea. ”
Puteti vedea mai jos discursurile complete ale celor participanti, imaginile fiind preluate de la Express TV.

One thought on “„Nu a avut ocazia sa antreneze la Otelul Galati, acesta fiind marele meu regret”

  1. Frumos articol… „in memoriam Nicolae Burcea”.
    Felicitari Marian Savastru.
    Implicandu-ne fiecare in viata „Otelului”, fiecare cum poate, chiar si cu o vorba spusa despre frumusetea „Otelului”, despre ce reprezinta „Otelul” pentru aceasta comunitate otelara, galateana sa fiti siguri ca „Otelul” va dainui pe vecie.

    R.I.P. Nicolae Burcea.

    Domnul cunoaşte zilele oamenilor cinstiţi; şi moştenirea lor ţine pe vecie.

Lasă un răspuns