Modelul Suporter Club Otelul Galati

Inca de la inceputul proiectului SC Otelul Galati am tot auzit de tiparul pe care trebuie sa il urmam. Am tot fost comparati cu alte modele de echipe sustinute de suporteri, fie doar moral fi si financiar.
Avem un respect deosebit pentru orice suporter care se implica in viata echipei ce o iubeste si speram ca fotbalul romanesc sa se umple de echipe cu suporteri, nu de cele care au in spate vreun primar dornic sa mai castige un vot in plus. Ca sa parafrazam un citat de pe un sticker otelar, fotbalul fara suporteri e ca berea fara alcool.
Cu toate ca nu vrem sa minimalizam meritele niciunui proiect pornit de suporteri din orice parte a tarii, nu putem sa nu evidentiem unicitatea modelului impus de Suporter Club Otelul Galati. Trebuie sa fim mandri, noi galatenii, de aceasta miscare de masa care a renascut cel mai performant club de fotbal din istoria Moldovei. Un proiect curat, detinut 100% de suporteri, nascut din iubirea aia pura care face fotbalul frumos. Poate veti mai gasi elemente comune cu alte proiecte, dupa cum e si normal, dar luat in totalitatea sa, SC Otelul Galati e ceva unic, ceva ce vine sa imbunatateasca fotbalul romanesc.
Nu spunem asta cu aroganta, nu vrem sa cream dispute cu altii, ci vrem sa ne propunem modelul nostru tuturor celor ce iubesc fotbalul curat din tara noastra. Putem spune in acest moment ca exista intr-adevar un model de echipa sustinuta in totalitate de suporteri original, care poate fi adoptat si de alte grupari de sustinatori. Chiar daca la inceput au fost foarte multi cei care fie nu au crezut in noi, fie chiar au incercat sa puna piedici, faptul ca proiectul prinde viteza a reusit sa convinga. Daca la inceput am tot auzit ca la Galati nu se poate ca suporterii sa isi sustina echipa, ca niste suporteri nu pot avea succes acolo unde altii nu au reusit, SC Otelul Galati se dovedeste a fi viabil. Secretul, din ceea ce am putut vedea din interior, este unitatea. A fost principala conditie ca proiectul sa demareze, pentru ca era clar ca miscarea otelara nu avea nevoie de dezbinare. Mai mult de atat, lipsa de conflicte cu alte grupari sportive, echilibrul in discutiile cu autoritatile si implicarea la fiecare nivel a unor suporteri care nu au putut fi banuiti de lucruri ascunse, au creat premiza dezvoltarii pe viitor a unui club capabil sa ajunga la marea performanta. Nu se sar etape, totul se construieste incepand cu baza care trebuie sa fie una puternica si e imposibil sa nu apara si rezultatele.
Galatiul a dat multe fotbalului romanesc, de la jucatori faimosi pana la o echipa campioana, asa ca nu trebuie sa surprinda pe nimeni aceasta noua etapa, acea in care suporterii au preluat controlul. E tipul de fotbal care trebuie sa conteze, pentru ca oamenii din tribuna reprezinta motivul principal pentru care trebuie sa se joace pe teren. Vazand primul meci de pe Siderurgistul, in care am reusit sa aducem la stadion atat de multi oameni, putem spune ca asta isi doresc si restul de galateni. Speram sa ii convingem pe tot mai multi ca e nevoie de prezenta lor langa echipa, la meciuri, in randul membrilor socios si implicati fiecare cum poate pentru a tine acest lucru frumos numit Suporter Club Otelul Galati in viata.
E modul nostru unic de a vedea fotbalul, e modul care credem noi ca e cel mai bun prin care putem face performanta in fotbal. E cadoul nostru pentru fotbalul romanesc.

Lasă un răspuns