Intre noi otelarii: despre Marius Stan

Dupa cum am repetat de multe ori pana acum, otelarii au inceput sa gaseasca tot mai multe motive sa se imparta pe diverse grupuri, sa se desparta si sa uite motivul care ne-a adus pe toti impreuna, acela ca iubim echipa Otelul Galati.
De aceea am decis sa deschidem o serie de discutii despre subiectele cele mai controversate din comunitatea noastra si va invitam pe toti sa luati parte la ele pentru ca principala noastra problema e ca nu comunicam unii cu altii.

Primul subiect pe care il propunem este Marius Stan. Nu credem ca exista subiect care sa nasca mai multe controverse decat numele actualului primar, pe care unii il acuza de distrugerea Otelului iar altii cred ca la el e cheia salvarii echipei noastre de la disparitia totala.
Printre reprosurile acuzatorilor se afla aducerea lui Adamescu la echipa dar si cheltuirea banilor din Liga Campionilor sau neimplicarea primarului in salvarea actualului club de la distrugere.
Odata pentru totdeauna sa purtam toate discutiile legate de acest subiect fierbinte, pentru ca de multe ori avem senzatia cu unii sau altii sunt doar neinformati. Nimeni nu detine adevarul absolut, deci trebuie sa va rugam sa atacati ideile dezbatute si nu oamenii.
De ce credeti ca Stan e vinovat? sau De ce credeti ca Stan e nevinovat?

13 thoughts on “Intre noi otelarii: despre Marius Stan

 1. 1. Aducerea lui Adamescu – nu cred ca e vinovat. Era totusi cel mai bogat roman la data respectiva. Daca ar veni acum Tiriac sa investeasca la Otelul credeti ca ar fi cautat prea mult la dinti? Desi, poate, n-ar fi rau.
  2. Cheltuirea banilor din CL – cred ca bine a facut ca i- a cheltuit. Daca nu-i cheltuia, ii fura Adamescu si pe aia.
  3. Neimplicarea in salvarea echipei – nu e vinovat ca nu vrea sa o ia pe urma primarilor de la Timisoara, Tg Mures sau Ploiesti. Din punct de vedere legal e imposibil sa bagi bani publici intr- o firma privata.

  MARIUS STAN / SAU CINE VA FI NOUL PRIMAR, VA FI VINOVAT DACA:

  1. Nu convinge Consiliul Local sa participe la licitatia pentru cumpararea denumirii, siglei si palmaresului Otelului si sa declare marca OTELUL GALATI ca facand parte din patrimoniul orasului, care nu va putea fi niciodata vanduta. Ea va fi doar inchiriata clubului doritor.
  2. Nu va gasi finantare pentru un stadion nou, ultramodern dar, nu de 20 30, 40 000 de locuri cum l-am mai auzit aberand. Un stadion de 8000 de locuri este arhisuficient pentru a se putea juca la Galati in orice competitie, inclusiv in Champions League. La Galati de putine ori s-au jucat cu mai mult de 8000 de oameni in tribuna. Poate doar in returul din 2010, in rest…. spectatori de rezultat si de meciuri cu Steaua si Dinamo. Un astfel de stadion nu poate costa mai mult de 20 milioane de euro.

 2. Un lucru evident pe care unii il ocolesc probabil cu buna stiinta…Stan nu l-a propus numai pe Adamescu. Si nu am auzit sa ofere altii precum Combinatul sau orice alt gura sparta niste optiuni mai bune de investitori (sau nu optiuni mai bune, ci macar sa propuna alte optiuni de investitori). Atat Combinatul cat si alti destepti ar fi ales tot dupa topul miliardarilor fara sa stie ce fel de oameni sunt. Macar omul asta a incercat inca de pe atunci sa salveze clubul, cand altii se ascundeau prin cine stie ce viziuni nepropunand alte variante, iar Combinatul amenintand ca trage obloanele pe activitatea clubului. Cat despre noul stadion promis in campanie nu sunt de acord cu cel ce a comentat mai sus (Catalin) ci eu vreau ca Stan sa-si respecte promisiuninile si sa construiasca stadionul de 40000 locuri promis in campanie. Nu vreau stadion nici de 5000, nici de 8000, nici de 20000 locuri ci vreau sa construiasca noul stadion Dunarea de peste 30000 locuri, ca or fi 32000, ca or fi 38000, langa 40000 locuri sa fie, stadion pe care l-a tot promis, pentru ca cel putin in acceptiunea proprie cuvantul dat de cineva reprezinta enorm de mult, cuvantul dat si respectat(sau nerespectat) arata ce fel de om, ce fel de caracter esti. Si sa nu uitam ca suntem un oras mare, sau cel putin asa ne consideram noi galatenii, asa se mandresc majoritatea celor din Galati, iar eu vreau ca Galatiul sa beneficieze de acel stadion mare, modern de 40000 locuri pe care l-a promis, nu sa vina acum si sa spuna ca o sa construiasca o tinichea sateasca de 8000 de locuri, sau de orice alta capacitate in afara de 40000 de locuri.
  Iar domnule Catalin sa stii si matale ca nu merge cu „la Galati de putine ori s-au jucat cu mai mult de 8000 de oameni in tribuna” asa cum afirmi dumitale pentru ca multi nu au mai venit pe la meciuri fiindca au fost dezamagiti de Otelul si de conditiile pe care le ofera. Ia sa construiasca stadionul de 40000 de locuri si vei vedea cum vin oamenii la meciuri, iar pe langa asta poate vom reusi si noi la un moment dat sa gazduim vreun meci al nationalei Romaniei, fie el si amical, dar pentru asta avem nevoie de un stadion mare, modern, nu de un mizilic de stadion de comuna, de sat de 8000 de locuri.

 3. Catalin: 1. Aducerea lui Adamescu – nu cred ca e vinovat. Era totusi cel mai bogat roman la data respectiva. Daca ar veni acum Tiriac sa investeasca la Otelul credeti ca ar fi cautat prea mult la dinti? Desi, poate, n-ar fi rau.
  2. Cheltuirea banilor din CL – cred ca bine a facut ca i- a cheltuit. Daca nu-i cheltuia, ii fura Adamescu si pe aia.
  3. Neimplicarea in salvarea echipei – nu e vinovat ca nu vrea sa o ia pe urma primarilor de la Timisoara, Tg Mures sau Ploiesti. Din punct de vedere legal e imposibil sa bagi bani publici intr- o firma privata.

  Bine punctat Catalin, iar daca Stan ar fi lasat clubul in mainile Combinatului, iar Combinatul ar fi bagat direct in faliment clubul atunci cred ca s-ar fi trezit unii sa spuna ca de ce nu a cautat Stan investitori. Sa nu uitam ca nu au existat foarte multi investitori care s-au ingramadit, care au dat navala sa vina sa finanteze clubul „Otelul” asa ca optiuni nu erau prea multe, iar miliardarii tarii si ai planetei nu vin cu eticheta de „profitori” lipita de frunte, asa ca nu poti sti cam ce hram poarta fiecare. Combinatul a ales la acel moment dintre adamescu, Radu Calin care a mai ajutat „Otelul”.

  Un lucru evident pe care unii il ocolesc probabil cu buna stiinta…Stan nu l-a dus numai pe adamescu

 4. Au inceput sa se inteteasca atacurile postacilor asupra lui Stan? Au si inceput, reinceput sa-l denigreze? Postacii astia pusi de Ciumi, Cristache, Durbaca incearca sa bata fierul cat e cald. Stan nu se face vinovat de distrugerea Otelului pentru ca Otelul nu era proprietatea lui personala, iar daca este si el de vina asta reprezinta cam 1% de vina, ca doar Otelul nu era proprietatea lui Stan, iar Stan nu a avut el ultimul cuvant cui sa dea clubul, ca poate ca el l-ar fi ales pe Radu Calin care a mai ajutat clubul, dar pana la urma Combinatul l-a desemnat pe Adamescu sa primeasca clubul. De ce nu a venit Combinatul cu alt investitor, sau mai bine zis de ce nu a venit cu un (alt) investitor oricare dintre voi astia care il tot acuzati aiurea? Vedeti? Dupa lupta multi viteji s-arata, dar atunci cand Combinatul a anuntat ca renunta la Otelul nici unul dintre voi nu ati venit cu alt investitor. Asa ca nu mai ponegriti pe Stan postacilor de partid.

  Si vad ca se face o greseala repetata la infinit. Nu Stan a adus, ci Stan a propus, atata tot. Daca pe cei din Combinat ii interesa asa de mult de Otelul ar fi propus ei pe alti investitori, dar nu ii interesa daca Otelul continua sa existe sau nu. In acel moment tot la ce se gandea Combinatul, tot ce vroia Combinatul la acel moment era faptul ca nu mai vroia sa finanteze clubul Otelul.

 5. Bratu E,

  Un stadion de 40000 de locuri costa undeva la 70-80000000 euro. Poți sa-mi explici, în mod rezonabil, cum poate un oraș cu un buget de 110 000 000 euro, cat are Galatiul in 2016, să construiască un stadion de 80000000 euro? Sper să nu mă consideri atât de prost și să îmi dai ca exemplu stadioanele de la București, Cluj, Arad, Craiova sau Tg Jiu ! Daca mi le dai, o sa-ti explic de ce Galatiul nu e în situația celorlalte orașe. Dar cred ca ești băiat deștept și știi tu.

  Mai sper ca știi ca, nu e suficient să construiești un stadion. Costa mulți bani să îl întreții. Sper ca știi ca pe un stadion modern un bilet nu poate costa 5 lei. Daca stadioanele de la București si Cluj sunt, practic, falimentare, și sunt susținute cu bani de la Primărie, cum crezi ca un stadion de 40000 locuri în Galați ( cu un nivel de trai net inferior Bucurestiului sau Clujului) poate fi sustenabil financiar?

  Hai să ne întindem cât ne e plapuma. Galatiul e un oraș sărac care nu își poate permite construirea și intretinerea unui stadion modern de 40000 locuri. Galatiul e un oraș sărac și pentru ca cei care s-au dus la vot au crezut orbește promisiunile făcute de candidații la Primărie, fără să se întrebe dacă așa ceva e posibil. În cazul stadionului sunt unii care nici acum, după 4 ani, nu își dau seama ca e imposibil …

  Crezi ca dacă era posibil, n-ar fi construit Stan stadionul? Ba da. L-ar fi construit și ar fi obținut al doilea mandat fluierând. De ce a promis totuși ceva imposibil? Pentru ca știa profilul alegătorului gălățean. Și nu s-a înșelat….

 6. Cataline, omule sa stii si tu ca exista variante pentru constructia unui stadion de 40000 locuri la Galati. Iar daca nu existau variante nu cred ca il mai promitea cineva.
  Doua, cele mai evidente variante si mai folosite peste tot in lumea aceasta sunt:

  1. finantarea unui asemenea obiectiv printr-un parteneriat public-privat
  2. din fonduri europene

  S-au construit obiective mult mai mari prin saracia din Africa si tu crezi ca nu este posibil sa construiesti si sa intretii un astfel de obiectiv la Galati? Numai daca nu vrei nu se poate. Ca zici tu ca nu iti trebuie stadion nou, sa stii ca si aici exista discutii, pareri diferite. Unora le trebuie, altora nu le trebuie ca nu sunt nici microbisti, nici iubitori de handbal, nici de baschet, nici de popice, nici de alergat, dar daca in Galatiul asta s-ar face dupa cum ii trebuie sau nu ii trebuie unuia s-au altuia atunci orasul asta nu va vedea niciodata o modernizare in ansamblul sau. Bani exista, poate ca nu la bugetul local, dar poti sa-l faci printr-un imprumut. Nu cred ca l-a promis fara sa stie daca are variante pentru a-l construi. Si sa stii ca poate fi sustenabil numai daca stii sa-l administrezi. Se pot organiza evenimente, competitii sportive, concerte, iar omule Galatiul nu e un rahat in comparatie cu Arad, Craiova, Tg Jiu, Cluj, Bucuresti. Cu un asemenea complex de inferioritate nu ajungem nicaieri si nu ne vom ridica niciodata de jos. Mai scoateti capul din pamant ca la cati bani s-au aruncat pana acum pe nimicuri se construiau nu numai un stadioan, dar cred ca mai cladeam inca un oras. Scutiti-ma cu astfel de viziuni ca nu se poate. O sa ajungeti unii ca tine sa spuneti nu mai visati la nimic, nu mai visati nici macar la un aeroport sau la vreo autostrada ceva ca nu se poate. Ba se poate, totul este sa si vrei sa faci, sa le realizezi. Cu banii care s-au „sustras” de pe la Apaterm si nu numai cred ca se putea face mult mai mult in acest oras inclusiv un stadion de 40000 locuri. Daca omul asta a promis un stadion de 40000 locuri sunt convins ca avea si are optiuni, dar daca dormi in ghete normal ca niciodata nu o sa realizezi nimic. Parca toti capcaunii din politica au inoculat aceasta mentalitate populatiei ca „nu se poate” sau „nu cereti mai mult”. Mi se pare o mentalitate bolnava, comunista de genul vorbei hahaitului de basescu, daca tinreti minte vorba care o spunea unora „lasa ca daca traiesti la tara mai poti sa-ti mai faci un ousor fiert, o fasolica fiarta”, sau ceva de genul asta. Ca si cum ala care traieste la tara nu are dreptul la mai mult, la mai bine, doar pentru ca traieste la tara. Terminati cu prostiile ca si orasul asta merita o dezvoltare si o modernizare cel putin la nivelul marilor orase, daca tot zic unii ca „Galatiul e mic si pitic si nu merita nimic”.

  Sunt oameni capabil in Galati care sa administreze un asemenea stadion si sa scoata si profit, ca se pot organiza o multitudine de competitii si evenimente pe un stadion. Sa nu promita nimic politicienii daca nu stiu sigur ca pot realiza promisiunile respective. Sa nu mai promita niciun politician cate-n luna si in stele iar oamenii sa-i voteze dupa ce moace hidoase au. E bine asa? M-am saturat sa se spuna ca pentru Galati nu se poate face, sau ca Galatiul nu merita nimic. Si Galatiul merita modernizare.

 7. Nu va mai certati atata ca Galatiul are nevoie de foarte multe lucruri inclusiv de un stadion modern de 40000 locuri, dar toti politicienii fara nicio exceptie cum ajung in functiile respective imediat uita ce au promis oamenilor prin campanii pentru a le fura votul lor. Pe unii nu-i intereseaza sportul, dar este necesar. Pe altii nu-i intereseaza filmele, cinematograful, dar este necesar. Pe unii galateni nu-i intereseaza aeroport dar e necesar. Si exemplele pot continua. Nu va mai certati ca va certati degeaba, in loc sa vedeti cum putem contribui fiecare la modernizarea si la dezvoltarea orasului si a societatii in care traim.

 8. Tot timpul pentru Galati nu se poate,

  Eu n-am spus ca Galatiul nu merita modernizarea. Dar, in acceptiunea mea, modernizarea nu inseamna megalomanie sau prostie. Sa cheltui mai mult de jumatate din bugetul anual al orasului pe un stadion de 40000 locuri, este exact megalomanie sau prostie, intr-un oras care are probleme cu apa calda, de exemplu.

  E bine sa fie cautate variante alternative pentru finantarea constructiei stadionului, dar daca te-ai fi documentat, ai fi stiu ca niciun stadion nu poate fi construit pe fonduri europene! Iar daca vorbim de parteneriat public privat, vorbim de fapt, de o firma dispusa sa cofinanteze constructia cu o suma pe care si-o va recupera din utilizarea ulterioara a stadionului. Daca ar veni cu jumatate din suma necesara, ceea ce mie mi se pare extrem de putin, stii ce inseamna? Inseamna sa vina cu 35-40000000 euro pe care sa-i scoata ulterior. Daca isi propune sa scoata banii in 10 ani, inseamna ca timp de 10 ani , trebuie sa ai 40 000 de spectatori la fiecare din cele 20 de meciuri per sezon, spectatori care sa fie dispusi sa dea pe bilet aprox 25 lei doar pentru amortizarea investitiei, la care trebuie adaugate costurile pentru intretinere si pentru profit, ca nu-ti vine nimeni fara sa faca profit. Suntem nebuni ? Cine poate crede ca in Galati sunt 40 000 de oameni care sa plateasca la fiecare meci cate 30-40 lei pe un bilet? Otelul n-a avut 13000 de oameni in tribuna, meci de meci, nici in sezonul cand a iesit campioana. Nicio o echipa din Romania nu poate strange 40 000 de oameni in tribuna la fiecare meci !!! Iar calculul asta e facut fara sa luam in calcul cealalta jumatate de finantare, a Primariei, pe care presupunem ca o trecem la pierderi, ca doar ne permitem.
  Orice spectator in minus fata de cei 40 000 inseamna pierderi pentru investitor.
  Stai linistit, daca constructia unui stadion prin parteneriat public privat ar fi fost o afacere ar fi facut-o cineva pana acum.

  Cand o sa afli de un singur stadion din Romania construit prin fonduri europene sau prin PPP sa-mi spui si mie, si o sa recunosc ca nu stiu ce vorbesc. Pana atunci, crede-ma, stiu ce vorbesc. Astea cu stadioane construite din fonduri europene sau prin PPP sunt povesti de adormit alegatorii naivi. Ca tot vin alegerile…

  TOATE stadioanele care s-au construit sau aflate in constructie, au fost construite printr-o contributie minima de la Primarie (Bucuresti, Cluj) sau fara nicio contributie de la Primarie ( Craiova, Tg. Jiu) restul banilor venind de la Guvern prin Compania Nationala de Investitii. E posibil asa ceva la Galati? Eu spun ca nu. Daca aveti alta parere va rog sa-mi spuneti ce candidat la primaria Galati e atat de influent in partidul lui, la nivel national, asa cum au fost Boc (Cluj) si Videanu (Bucuresti), Ponta (Tg Jiu) Olguta ( Craiova) pentru a putea spera la o finantare de la CNI? Eu nu vad pe niciunul.

  Trebuie modernizat Galatiul ? Bineinteles ca trebuie. Dar trebuie modernizat inteligent. Inainte de stadion megalomanic trebuie rezolvata problema apei calde, problema strazilor, problema facilitatilor pentru investitori, ca suntem printre primii la somaj pe tara, problema tunelului care, dincolo de faptul ca e un proiect al lui Stan, poate aduce dezvoltare economica orasului, problema unui aeroport, problema unui spital modern si de ce nu, chiar problema unui stadion modern, dar unul pe care sa ni-l putem permite.

  Altfel, vom fi ca in Africa, unde dupa ce iesi din stadionul modern te impiedici de oameni morti de foame sau pe care ii bazaie musca. Sau vom fi ca aia care, pentru a fi si ei la moda, si-au cumparat un BMW de 50000 euro, pe care il parcau in fata blocului in care aveau o garsoniera confort 2.

 9. Catalin: Inainte de stadion megalomanic trebuie rezolvata problema apei calde,

  Bai baiatule tu esti sanatos? Cataline sa vezi tu ce gura mare ai fi avut la randul tau daca tu ai fi bun platnic, tu ti-ai achita la timp facturile, taxele si impozitele si vezi ca nu se mai construieste si nu se mai modernizeaza nimic in Galatiul asta pentru ca din acei bani pe care tu si fiecare dintre noi ii platim primaria trebuie sa-i dea „mocangiilor”. In niciun oras si in nicio tara nu poate functiona un sistem centralizat de incalzire daca nu iti achiti facturile, pentru ca pe spinarea altora, precum trantorii nu se poate copile. Hai ca la cat am stat sa citesc comentarii pe aici am inceput sa fierb la cum comentati si va contrati, va certati asa ca am sa intervin si eu. Sa nu imi spui ca stadionul sta in calea rezolvarii apei calde si a caldurii Galatiului ca imi vine sa scuip in ochi pe cineva cand aud asemenea bazaconii. Te pomenesti ca nu primesc galatenii apa calda si caldura fiindca vrea sa faca Stan stadion. Asta crezi tu? Asta e parerea ta? Nu ai caldura si apa calda fiindca au fost unii care nu au vrut sa-si plateasca facturile pentru ca era mai comod pentru ei sa traiasca pe spinarea altora. Hai ca am trait sa o aud si pe asta, apa calda si caldura nu avem fiindca se construieste stadionul. Asta gandesti tu? Pai eu zic sa oprim totul in loc, sa nu mai dam banii pe nicio modernizare si sa „pompam” toti banii orasului in caldura si in apa calda pe care o primeau moca unii. Vrei sa facem asa? Punem totul pe stop in Galatiul asta, nu mai construim si nu mai modernizam nimic fiindca vezi Doamne nu isi platesc unii facturile, dar vor apa calda si caldura pe spinarea si pe cheltuiala buni-platnicilor. Hai ca deacuma ati inceput chiar sa dati dovada de nesimtire. Nu copile, eu unul imi platesc intotdeauna la timp facturile fara intarziere si pentru asta mai vreau si sport, distractie, concerte si buna-dispozitie. Din taxele si din impozitele mele nu vreau sa se plateasca ifosele de „mocangii” ale unora care nu-si achita facturile pentru apa calda si caldura. Vrei apa calda si caldura atunci achitati facturile la timp (ia sa inchidem toate barurile si carciumile sa vezi cum are lumea bani sa-si achite facturile la utilitati si taxele si impozitele). Cand o sa dea faliment si Calorgalul ce veti tipa atunci? Ca tot altii sunt de vina ca nu va dau apa calda si caldura nu-i asa? Nici un sistem centralizat de termoficare nu poate functiona daca tu cetatean nu iti achiti facturile pentru serviciul prestat de acea companie.
  Ia uite domnule nesimtire pe capul unora – cica sa nu se mai construiasca nimic in Galati fiindca nu primesc „mocangii” caldura si apa calda. Chiar ca bine spunea cel ce a comentat mai sus ca va certati degeaba. Dar apropo, mai ziceti si ceva de cinematograf in Galati, ca nu primesc oamenii apa calda si caldura ca nu au cinematograf. Si asta cu cinematograful alta falsa problema, cica lumea cere cinematograf, dar de platit apa calda si caldura nu se sinchisesc sa o plateasca. Bine ca au bani sa se duca la cinematograf, iar acasa facturile se aduna si se face teancul cat blocul de mare, dar ei vor apa calda si caldura dom’le ca sunt oraseni.
  Unii au impresia ca toti in Galati sunt ca ei fara caldura si apa calda si ca toti asteapta sa nu se mai construiasca nimic in Galati si sa le fie furnizata apa calda si caldura. Nu ma, oamenii care au achitat la timp taxele, impozitele si toate facturile la Apaterm mai vor si distractie si stadioane. Faceti-va o asociatie a neplatitorilor de facturi la utilitati si cereti ca din taxele, impozitele si din facturile pe care le achitati voi sa vi se dea apa calda si caldura, nu din banii mei si a celor care achita la timp facturile, taxele si impozitele, dar veti vedea ca voi astia care nu va achitati facturile nu veti avea apa calda si caldura pentru ca nu va achitati facturile. Asta cu apa calda si caldura a inceput sa fie deja fumata demult. Pentru orice e folosita ca pretext. Ia vezi ca s-a construit sau se construieste si un sediu de primarie, ia vezi du-te si tipa ca mai bine dadea banii pentru apa calda si caldura galatenilor si ca trebuia sa platim in continuare chiria crescanda ceruta de unii pentru actualul sediu unde isi face sederea primara Galati. Dupa unii nici nu ar trebui sa mai respiram fiindca nu au mocangii apa calda si caldura. Evacuati barurile, achitati-va facturile si veti avea apa calda si caldura.

 10. Intr-o comunitate exista o ierarhie a nevoilor ce trebuie satisfăcute la fel cum e si intr-o familie, mai ales atunci cand resursele sunt limitate. Nu cred că la tine în familie e prioritar sa dai banii pe divertisment de orice fel înainte de a-ti fi achitat facturile, înainte de a-ti fi îngrijit sanatatea sau înainte de a-i fi cumpărat copilului cele necesare pentru școală. Chiar nu cred. Numai că, înainte de toate acestea altceva e prioritar. Să ai un loc de muncă pentru a avea bani să susții toate aceste cheltuieli. Iar dacă nu ai un loc de muncă sau primești ajutor social nu cred că prioritar pentru tine ar fi să mergi la cinema în loc să-i cumperi copilului de mâncare.

  Daca ești un cetatean cu un venit mediu nu cred că iti pui problema sa iti construiești o casă de 20 de camere pentru ca nu vei putea să susții cheltuielile de întreținere pentru o astfel de casa. Nici o supermașină nu cred ca-ti cumperi pentru că nu vei avea bani de benzina. Asta daca ai ceva în cap, pentru că în caz contrar, probabil că te vei împrumuta, vei ajunge în faliment personal și te vei milogi de banci să te ierte de datorie.

  La fel e si Intr-o comunitate. Cheltuielile trebuie făcute în funcție de priorități.
  Și, da, consider că nu e o prioritate construirea unui stadion de 40 000 de locuri, înainte de a ne asigura că în acest oraș vom avea 40 000 de microbisti care, după ce și-au cumpărat de mâncare, după ce și-au trimis copiii la școală, după ce și-au îngrijit sănătatea, după ce si- a plătit facturile la utilități si ratele la bancă, dupa… dupa… după….își pot cumpăra, MECI DE MECI, Nu DOAR LA MECIUL CU STEAUA, un bilet la stadion dar la prețul corect, nu la 5-10-15 lei. În Galați nu există mai mult de 4-5000 de astfel de microbisti, care să dea 40 lei pe un bilet la un meci cu Chiajna sau Voluntari.
  Cu 5000 de oameni în tribuna stadionul va fi falimentar, adică o altă piatră de moară la bugetul Primăriei. Iar pentru el vor plăti toți gălățenii nu doar cei care își doresc un stadion ineficient ci și cei care nu au bani să-și plătească factura de apa calda.

  Pentru cei care credeți că sunt 40 000 de suporteri ai Otelului si ca stadionul ar fi profitabil, ce spuneți de o subscriptie publică? Strângeți bani si căutați finanțări. Cu siguranță va veti lua banii înapoi pentru că, nu-i așa, stadionul va fi profitabil, iar finanțatorii privați vor fi așa de mulți ca nu veți ști pe care să-i alegeți. Suporterii lui Fc United Of Manchester au putut…. Dar nu mai mult de un stadion de 5000 de locuri. Și să nu îmi spuneți că între Oțelul si o echipă de liga a VI a din UK e o diferență. Daca e vreuna, e în favoarea lor….

  Și, pentru viitor, încearcă să fii mai condescendent… si nu mai jigni. Nu toți cei care nu își pot plăti facturile sunt în această situație din cauza lor, după cum, e posibil ca, faptul că tu le poți plăti, sa nu ti se datoreze în totalitate tie.

  PS: sunt cu facturile la zi si mi-am putut permite bilete la meci inclusiv pe Olimpico, Old Trafford si Broadhurst Park. Deci, ce am scris mai sus, nu e o pledoarie pro domo. O zi buna si mai multa înțelepciune iti doresc.

  Mi se pare că un oraș modern e ala care are un transport public în comun modern, o infrastructură de învățământ moderna, spitale moderne, teatre si sali de spectacole moderne, o sala de sport si un stadion modern. Dar dacă nu ai bani pentru toate le iei pe priorități si nu cred că stadionul e pe primul loc.

  Cam așa e și intr-o comunitate.

 11. Mai oameni buni nu va mai certati. Daca ati veni la meci si ati consuma acolo pe stadion aceasta energie ar fi mult mai bine, ar fi de ajutor pustilor din teren din tricoul „Otelului”. Faceti un bine copiilor din teren a „Otelului” si fiti alaturi de ei la acest meci. Da, sunt pareri, opinii diferite iar asta e bine, sunt opinii pro si contra ca doar de aceea e democratie, dar decat sa ne certam, sa ne „ciondanim” aiurea unii cu altii ca niste babe mai bine ne-am uni sub un singur crez si am veni pe stadion macar la acest meci de astazi contra Rapidului.
  Nu uitati de meciul de astazi 27 Martie 2016 asta daca ii mai pasa cuiva de acest club. Consumati energia pe stadion.

 12. Corect, Dam1an. Haideți cu toții la meci! De fapt, nu toți, ca nu încap în stadion decât 10000. Restul de 30000 puteți vedea meciul la Tv.

 13. Uite de asta sunt dezbinati suporterii echipei Otelul. Fiindca nu sunteti in stare sa acceptati ca sunt pareri diferite, ca fiecare poate avea o parere aparte fata de a celorlalti. Cand veti fi in stare sa acceptati asta atunci poate ca aceasta comunitate otelara va arata altfel. Fiti mai fratilor liberi in gandire ca aici in comunitatea otelara ar trebui sa avem loc toti atat cei ce vor un stadion nou, fie el de 90000 de locuri fie de 100 de locuri. Ca nu xista niciunul pe planeta aceasta care detine adevarul absolut.

Lasă un răspuns