Infrant nu esti atunci cand ochii in lacrimi ti-s, Adevaratele infrangeri sunt renuntarile la vis

Duminica seara ne-am luat adio de la acest campionat. Otelul a retrogradat terminand odata cu acest retur infernal pentru noi toti. La finalul meciului am vazut insa copii cu ochii in lacrimi, prabusiti pe gazon, dovedind odata pentru totdeauna ce a insemnat aceasta echipa pentru ei.

Foto: Sorin Pana
Foto: Sorin Pana

Pentru acesti copii nu avem decat respect si apreciere. Stim ca a fost greu , insa drumul vostru nu trebuie sa se opreasca aici, indiferent ce veti auzi in jurul vostru. Ati luptat frumos pentru Otelul numai ca nu a fost acum momentul vostru. Sa nu lasati asta sa va descurajeze. Prin lupta voastra ati aratat ca ati inteles spirtul Otelului, spirit despre care altii care au imbracat aceleasi culori nu au aflat niciodata. Sa fiti mandri de ceea ce ati realizat in aceste luni si sa fiti siguri ca suporterii adevarati au inteles truda voastra.
Poate ca intr-adevar Otelul se va desfiinta, poate ca ceea ce se chinuie unii de vreo 4 ani in sfarsit se va realiza, dar sa nu uitati ca ei nu vor desfiinta decat o societate comerciala, pentru ca nu au cum sa desfiinteze iubirea suporterilor pentru culori si daruirea jucatorilor din teren. Niciun judecator nu se va putea atinge de asa ceva.
Poate veti avea oferte de la alte echipe, pentru ca valoarea va da voie sa sperati la orice transfer dar noi, suporterii echipei indraznim sa va cerem voua doar doua lucruri, sa nu patati niciodata imaginea clubului la care ati inceput sa jucati fotbal si daca veti avea ocazia, sa nu ezitati sa dati o mana de ajutor Otelului, atunci cand veti fi ajuns acolo unde va doriti.
Poate ca acum credeti ca sunteti jos, insa atitudinea voastra a reusit sa va ridice deasupra multor jucatori de Liga I. Conteaza lupta, nu conteaza infrangerea. Conteaza de cate ori stiti sa va ridicati dupa ce ati cazut.
Doar prrin ambitie si daruire puteti face tot ceeea ce aveti in cap.

Indemn la lupta, de Radu Gyr
Nu dor nici luptele pierdute,
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care sa lupte nu mai vor.
Cat inima in piept iti canta
ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
cand te ridici cu-n steag, mai sus ?
Infrant nu esti atunci cand sangeri,
nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.

2 thoughts on “Infrant nu esti atunci cand ochii in lacrimi ti-s, Adevaratele infrangeri sunt renuntarile la vis

  1. Infrant nu esti atunci cand ochii in lacrimi ti-s, Adevaratele infrangeri sunt renuntarile la vis

    Ionut parca ai fi poet. Frumos articol. O imbarbatare pentru barbatii ce ne-au reprezentat in teren pe finalul acestui sezon de campionat. Sa nu fie tristi cei ce au reprezentat din iarba „Otelul” nostru ca au facut-o cu onoare, cu demnitate si s-au ridicat deasupra mercenarilor care au trecut pe la acest club. Stim, doare inima cand iubesti „Otelul” si treci prin asemenea cumpene, dar poate ca vor veni si vremuri mai bune pentru acest club.

    Frumos si indemnul lui Radu Gyr.
    Si ma intreb cum Doamne iarta-ma sa dispara acest club cand are asemenea suflete care compun ode chiar si in situatii nu tocmai fericite pentru „Otelul”.

Lasă un răspuns