Fotbal din alte vremuri la Galati intre Otelul si Farul

Otelul – Farul primul meci la revenirea in prima divizie 25 august 1991

Partidele dintre Otelul Galati si Farul Constanta au avut un farmec aparte de-a lungul timpului. Meciurile dintre marinarii de apa sarata si cei de apa dulce au adus in fotbalul romanesc o rivalitate care doar doua orase porturi o pot aduce. Din pacate insa fotbalul romanesc a „reusit” performanta sa le piarda pe ambele formatii, cu toate ca ele se pot lauda cu un numar de suporteri cum putine echipe din Liga I il au. S-a dovedit inca odata ca numarul de suporteri nu a contat atunci cand oamenii care au manageriat cluburile au decis sa inchida portile.
Numai ca echipe de acest gen sunt imposibil de desfiintat si chiar daca firmele care le-au manageriat au dat faliment, spiritul lor si iubirea suporterilor nu pot disparea in urma unei hotarari judecatoresti.
Asa ca cele doua gruparii de suporteri, atat otelarii cat si faristii, au luat-o de la capat, din diviziile judetene si spera sa reuseasca sa readuca echipele iubite in fruntea fotbalului romanesc. Sunt doua initiative frumoase, care daca vor reusi, vor aduce un plus fotbalului din tara noastra, pentru ca fara suporteri acest sport nu inseamna nimic.
Pentru a sarbatori cum se cuvine cele doua initiative ale suporterilor, echipele nou infiintate se vor intalni in doua partide amicale, prima la Galati, sambata 11 februarie de la ora 13.00 si apoi peste o saptamana, la Constanta. Partida de la Galati se disputa pe stadionul Siderurgistul.
Sunteti deci invitati toti iubitorii fotbalului din Galati sa urmariti unul din derby-urile sportului cu balonul rotund din Romania. E un cadou pe care SC Otelul Galati vi-l face voua, suporterilor care ati ramas alaturi de echipa si in clipele cele mai grele.
Pe langa spectacolul din teren pe care cele doua formatii il promit, vom vedea si un spectacol in tribune. Ne era tuturor dor de duelurile cu marile galerii ale Romaniei, de frumusetea unui meci in care suporterii din ambele tabere isi prezinta rand pe rand arsenalul de cantece, incurajari si pirotehnie.
Sa ii facem pe cei din alte zone sa intoarca capul cu admiratie spre suporterii otelari si faristi care vor sa dovedeasca tuturor ca iubirea de culori este mai importanta decat banii si gloria efemera.
Respect Farul Constanta si Hai Otelul Galati!

One thought on “Fotbal din alte vremuri la Galati intre Otelul si Farul

Lasă un răspuns