De revazut : Dinamo Bucuresti- Otelul Galati 0-3

E momentul sa vorbim din nou de istoria bogata a Otelului, o istorie frumoasa presata cu multe esecuri rasunatoare dar si multe victorii incredibile. Asta e Otelul nostru, de aia il iubim, de aia suntem mereu pe stadion alaturi de el, fie ca joaca in liga a II-a sau in Champions League.
In acest articol ne vom reaminti de un frumos meci reusit de ai nostri, o victorie clara in Stefan cel Mare, in fata liderului de atunci, Dinamo Bucuresti.

Daniel Stan inscrie, simbata, 11 martie 2006, pentru Otelul Galati pe terenul din Stefan cel Mare. Echipa Dinamo Bucuresti a pierdut, cu scorul de 0-3 (0-2), meciul sustinut, simbata, pe teren propriu, in compania formatiei Otelul Galati, contind pentru etapa a XVI-a a Diviziei A.

Datele problemei erau cu totul impotriva noastra. Era 11 martie 2006 iar Otelul terminase un tur dezastruos, cu foarte putine puncte, ultima victorie fiind obtinuta la Iasi dintr-un penalty, cu sapte luni in urma. In rest au fost esecuri multe si dureroase. In iarna, noul presedinte al clubului a schimbat tot, de la intreaga echipa pana la antrenor. Petre Grigoras, un om care avea sa devina foarte iubit la Galati a implementat echipei un joc frumos si spectaculos . Otelul ataca reduta dinamovista cu o linie de atac formata Daniel Stan, nou venit la noi de la Oradea si Viorel Tanase, ajuns la 36 de ani.
Desi erau clar veniti cu sansa a doua, otelari i-au desfiintat pe dinamovisti. Scorul de 0-3 putea fi chiar mai mare, baietilor nostri fiindu-le anulat inca un gol perfect valabil pe motiv de ofside.
Toate cele trei goluri au fost marcate de Daniel Stan, un fotbalist care a explodat sub bagheta lui Grig.
In minutul 12, Gado dribleaza superb pe partea dreapta, centreaza precis si Daniel Stan trimite mingea sub bara.
In minutul 36, Tase este oprit sa suteze in careu printr-un fault grosolan, iar arbitrul acorda lovitura de la 11 metri pentru ai nostri. Executa acelasi Daniel Stan si scorul devine 2-0.
In tribune, ai nostri se bucura si se minuneaza in acelasi timp, pentru modul cum conduce Otelul partida.
In minutul 61, Daniel Stan ia o faza pe cont propriu, face o cursa impresionanta de 40 de metri si il executa pe Cristi Munteanu, portarul dinamovistilor.
Pana la final mai notam doar golul inscris de Gabi Paraschiv, anulat gresit.
La final, antrenorul dinamovistilor, Ion Marin, a fost nevoit sa recunoasca superioritatea otelarilor:
„Am intalnit o echipa care a alergat mai mult ca noi, iar jucatorii nostri au comis numeroase imprecizii. Este o infrangere rusinoasa! Nimic nu a functionat cum trebuie in aceasta seara. Am avut si ghinion cand ne-am pierdut fundasul stanga, Pulhac, in startul meciului. Primul gol a venit exact pe acea parte. Sunt doar de opt zile aici”
De cealalta parte, Petre Grigoras era bucuros ca pornise cu dreptul in noul sau mandat
„Am sperat intr-un rezultat bun. Sunt foarte multumit de daruirea jucatorilor mei. Sunt trei puncte foarte importante pentru evitarea retrogradarii. Pentru mine nu e decat un prim pas, pentru ca am plecat de la 9 puncte si acum avem 12. Trebuie sa fim realisti, sa ne bucuram putin si sa mergem mai departe”
Eroul meciulului, Daniel Stan recunostea ca e cel mai frumos meci din cariera:
„A fost cel mai frumos si mai reusit meci din cariera mea.”
Otelul a avut urmatoarea alcatuire: Vatca – Craciun, Nogo, Baciu,Semeghin, Gado, Costin, Paraschiv, Brujan (86 Badescu), Tanase ( 71 Somodean), Stan ( 62 Macare).

2 thoughts on “De revazut : Dinamo Bucuresti- Otelul Galati 0-3

  1. era frumos si spui si numele „noului presedinte” … totusi datorita lui am trait meciul asta si datorita lui ni s-a cantat imnul champion league ­čśë

Las─â un r─âspuns