De ce vrea DGRFB falimentul Otelului?

Dupa cum v-am anuntat, luni 1 februarie, a avut lot sedinta Adunarii Comitetului Creditorilor FC Otelul SA. Punctele de discutie le gasiti la articolul de mai jos: http://fcotelulgalati.info/astazi-a-avut-loc-o-noua-adunare-a-creditorilor-otelului.html Conform procesului verbal al sedintei, Directia Generala a Finantelor Publice – Bucuresti a cerut falimentul Otelului, argumentele acestui vot ( prin corespondenta) fiind urmatoarele:

La punctul a) al ordinii de zi, arata ca in opinia sa, se impune deschiderea procedurii de faliment a debitorului. In sustinere, motiveaza ca prin informarea privind situatia la data de 26.01.2016 a debitorului, informare transmisa de administratorul judiciar la data de 27.01.2016, se precizeaza expres ca "fonduri pentru desfasurarea activitatii nu exista si nici surse pentru acoperirea necesarului. ;(…) angajatii societatii nu au fost platiti pentru lunile noiembrie, decembrie si ianuarie; sunt si restante din lunile anterioare(…)" . De asemenea, in cuprinsul aceleiasi informari, administratorul judiciar arata ca "au fost identificati si potentiali investitori" , fara insa a preciza numele acestor investitori si fara a prezenta creditorilor documente din care sa rezulte intentia certa a acestor "potentiali investitori" de a prelua actiunile SC Fotbal Otelul SA., si de a efectua investitii in vederea reorganizarii activitatii debitorului. In plus, DGRFPB mai precizeaza ca, societatea debitoare nu a achitat obligatiile fiscale curente catre bugetul general consolidat al statului, iar la data de 11.12.2015 inregistra obligatii fiscale neachitate, nascute anterior procedurii de insolventa in cuantum de 7.599,361 lei.

2 thoughts on “De ce vrea DGRFB falimentul Otelului?

  1. De asemenea, in cuprinsul aceleiasi informari, administratorul judiciar arata ca „au fost identificati si potentiali investitori” , fara insa a preciza numele acestor investitori si fara a prezenta creditorilor documente din care sa rezulte intentia certa a acestor „potentiali investitori” de a prelua actiunile SC Fotbal Otelul SA., si de a efectua investitii in vederea reorganizarii activitatii debitorului.

    Bojinca trebuie intrebat de acest aspect. El sa dea publicului informatii clare, precise, nu vorbe. Si sa spuna numele acestor potentiali investitori. Nu mai merge sa pacalesti lumea cu zaharelul, domnule Bojinca, poate ca unii au „gustat” minciunile dumitale pana acum, dar nu mai merge. Cine sunt acesti potentiali investitori?

    http://www.viata-libera.ro/sport/74648-jucatorii-otelului,-lasati-sa-plece-imprumut-in-urma-deciziei-comitetului-de-creditori

    De asemenea, ArcelorMittal şi Primăria au susţinut că este neapărat necesară revizuirea planului de reorganizare. În ceea ce priveşte punctul de pe ordinea de zi referitor la „stabilirea procedurii de negociere cu investitorii care au solicitat participarea la majorarea de capital social”, s-a solicitat administratorului judiciar să comunice creditorilor ofertele potenţialilor investitori.

    Nu inteleg cat se mai poate lungi aceasta situatie? Astia nu tin cont, nu iau in considerare si data la care se reincepe sezonul competitional? Sau nu-i intereseaza asta?

Lasă un răspuns