De ce suporterii?

Dupa cum bine stiti, suporterii uniti ai clubului Otelul incearca sa faca ceva ce nu a mai fost facut in istoria acestei zone. Sa formeze un club pe principii socios. Desi acest termen a mai fost folosit in trecut la Otelul, de data aceasta chiar vrem sa il construim pe principii sanatoase, in care toata lumea sa aiba puterea in club.
Reactii suporterilor sunt incurajatoare, insa exista inca o parte dintre ei pe care inca nu am convins-o. Exista suporteri circumspecti care cred ca un astfel de club nu ar prinde la noi. Acestora trebuie sa le mai explicam odata de ce e nevoie, odata pentru totdeauna, ca suporterii sa detina clubul.
Suporterii echipei Otelul Galati
In primul rand, daca ne uitam la fotbalul international, cluburile detinute de suporteri incep sa domine. Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Benfica Lisabona, Manchester United, River Plate, Corinthians, Boca Junior, etc. E clar ca aceste cluburi devin tot mai puternice pe zi ce trece. Exista inca si cluburi patronate de oameni puternici, dar care depind de averea acestora. Daca acel om falimenteaza sau pur si simplu se satura sa mai bage bani in fotbal, s-a terminat cu acea echipa. La noi in Romania sunt destule cazuri, chiar noi fiind loviti de toanele unui om „bogat”.
Un alt argument este ca detinand toti suporterii aceeasi putere, nu se mai fac abuzuri, sau daca se fac, inseamna ca suporterii se lasa pacaliti. Nu credem ca va fi cazul Otelului, pentru ca deja am devenit experti in devalizari, transferuri de bani dintr-un cont in altul si alte minciuni. Cu un statut bine gandit, cei care vor fi numiti de Adunarea Generala in fruntea clubului vor putea fi repede descoperiti si inlaturati daca fac abuzuri.
Exista contra argumentul celor sceptici ca nu putem asigura singuri un buget pentru o echipa de fotbal, indiferent de liga. In urma discutiilor din cadrul comitetului provizoriu, am profitat de prezenta lui Stelian Bordieanu si a lui Sorin Haraga langa noi si i-am rugat sa facem impreuna un buget. Am ajuns la concluzia ca pentru primul an avem nevoie de 100000 de lei ( 1 miliard de lei vechi). Imediat am inceput sa facem calcule. Daca doar 500 de suporteri isi vor lua cardul alb de socios si isi platesc taxa de inscriere ( adica 200 de lei de persoana), rezolvam singuri bugetul. Fara contracte de publicitate si fara bani de la bugetul local. Repetam numarul de suporteri necesari, 500. Sa fie oare Otelul atat de jos in preferintele oamenilor incat sa nu existe 500 de oameni in intreaga lume care sa plateasca 2 milioane de lei vechi? Chiar si in cele mai negre cosmaruri ale noastre nu credem ca acest lucru este posibil. Oricine dintre noi, cei care iubim Otelul putem aduna acesti 500 de suporteri, doar facand cunoscut proiectul. Stim ca am mai spus-o, dar fiecare dintre noi trebuie sa fie agent de vanzare pentru acest club. E clubul nostru, al suporterilor, deci sa il facem cunoscut tuturor suporterilor. Nu toti stau pe internet, nu toti citesc site-urile suporterilor, insa o promovare din gura in gura va avea un succes teribil. Va rugam, ajutati-ne.
Orice ban strans in plus nu se va pierde. El va fi reinvestit in club, pentru a construi acel Otelul Galati pe care il visam cu toti.
Si ca sa raspundem si la intrebarea din titlu, de ce sa faca suporterii clubul Otelul? De ce sa nu lasam pe altii sa faca si noi sa ne uitam apoi cum joaca acea echipa?
Raspunsul e simplu, pentru ca nu va fi Otelul nostru, va fi Otelul lor. Si vor putea face ce vor dori cu el, oricand vor dori. Vrem din nou un episod Adamescu, sau vrem ca Otelul sa existe si noi sa mergem la meciurile echipei in fiecare weekend?

One thought on “De ce suporterii?

Lasă un răspuns