De ce sunt mai multe Otelul Galati?

Desi nu ar trebui sa fie asa, probabil in perioada urmatoare vom avea parte de mai multe echipe cu nume asemanatoare.
Dupa cum stiti, exista proiectul suporterilor, un proiect bazat pe modelul socios, in care toti membrii cotizanti controleaza clubul, un model de succes deja in strainatate si care incepe sa prinda contur si la noi. Credem cu tarie in acest proiect, pentru ca are la baza o constructie ce impiedica abuzurile si previne adunarea puterii in mana unui singur om.
Otelul Galati - Stefan Cel Mare Ramnicu Sarat 3-0
Alaturi de noi sunt legende ale Otelului ca Stelian Bordieanu sau Sorin Haraga care ne ajuta cu experienta lor intr-un domeniu in care suntem majoritate incepatori. Pentru proiectul suporterilor si-au aratat sustinerea si alti oameni care au facut istorie la Otelul cum ar fi capitanul anilor 90, Vali Stefan, Gabi Paraschiv si Sergiu Costin, capitanii echipei care a castigat titlul si Supercupa, Branko Grahovac si Gabriel Viglianti, probabil cei mai iubiti straini din istoria Otelului, jucatori ca Miselaricu, Dan Popescu sau Vlasie, toti oameni care au ridicat tribunele in aer. Pentru ca nu se putea altfel, am discutat si cu domnii profesori de la Centrul de Copii si Juniori ai echipei Otelul sa vina alaturi de noi, am discutat si cu o parte din parintii acestor copii si toata lumea a fost deacord ca Otelul Galati trebuie sa renasca printr-un proiect ce trebuie sa ofere posibilitatea copiilor sa creasca frumos, sa poata sa treaca de la o grupa de varsta la alta ca intr-un final sa poata evolua pentru echipa mare. Suntem siguri ca vom reusi pentru ca avem langa noi oameni care stiu ce inseamna fotbalul, avem parintii acestor copii si avem suporterii uniti.
In aceste zile au aparut pe retelele de socializare filmulete si postari care ar putea deruta unii oameni care sunt mai putin implicati in viata echipei noastre. In ele apare o grupa de copii iar cei care posteaza spun ca e Otelul Galati. Explicatia e cat se poate de simpla, e vorba despre grupa 2007-2008 din CCJ a Otelului condusa de Bogdan Balaban care a ales sa faca parte din viitoarea scoala de fotbal a lui Florin Cernat, numita Otelul Galati 1964. Nu stim cate de corecta e informatia, dar cativa parinti ne-au spus ca aceasta scoala are ca obiectiv pregatirea copiilor pana in 14 ani.
De precizat ca Suporter Club Otelul Galati si Otelul Galati 1964 sunt entitati diferite, fara legatura una cu alta.
Din discutiile cu Sorin Haraga, cel care tine legatura cu domnii profesorii de la CCJ, Bogdan Balaban e singurul antrenor care nu a dorit sa vina alaturi de Suporter Club Otelul Galati.
Pe langa scoala de fotbal a lui Florin Cernat, mai exista un proiect inca in faza incipienta numit AS Fan Otelul Galati, care se pare ca apartine unui fost director adjunct al clubului Otelul Galati. Nu stim exact care mai sunt planurile cu aceasta entitate.
Ultima asociatie ce o mentionam este ACS Otelul Galati, asociatie facuta de unii directori din combinat in urma cu mai mult timp, dar care acum se afla in „conservare”.
Trebuie sa precizam ca Suporter Club Otelul Galati nu se afla in razboi cu nimeni. Acest sport frumos numit fotbal este intr-un moment greu in Galati si credem ca e loc pentru orice initiativa.
Numai ca, noi suporterii, ne-am saturat sa depindem de un singur om. Ne-am saturat ca Otelul nostru sa mai depinda de banii cuiva, de toanele cuiva sau de alte lucruri ce nu le putem controla. Pentru prima data am inteles ca unirea face puterea. E un mod de organizare in care conteaza cei multi, e un mod de organizare in care nu mai conteaza patronul, primarul sau alti oameni potenti financiar, care azi pot fi sus dar maine ii putem vedea cazand. Otelul Galati trebuie sa traiasca prin noi cei multi, cei ce incurajam echipa din tribuna, prin cei ce traiesc fiecare clipa a meciurilor Otelului cu sufletul la gura, indiferent daca sunt pe stadion sau sunt departe de oras.
Acest articol este facut pentru a respecta principiul transparentei, principiu ce ni l-am asumat toti cei ce ne-am implicat in proiectul Suporter Club Otelul Galati.

13 thoughts on “De ce sunt mai multe Otelul Galati?

 1. Otelul e doar unul. E echipa noastra. E cea in care a jucat Tofan, Tanase, Vali Stefan, Vioara, Sg. Costin, Paraschiv si multe alte legende.

 2. Există un singur Otelul Galați ! Cel aflat in proprietatea unei societati falimentare si pe care toată lumea, inclusiv ,,suporterii” l-au abandonat. Toate celelalte cluburi folosesc în mod imoral sintagma ,,Otelul Galați” dar o fac pentru că știu că este singura sitagma care vinde, care crează emulatie. Niciunul nu își propune în mod programatic, statutar să recupereze adevăratul Otelul Galați. Nimeni nu isi pune problema unui plan asumat in acest sens. Unii o fac doar din vorbe, pentru naivi. ,,Suporter Club”, ,,AS Fun”, ACS nu înseamnă nimic. Dar toate sunt interesate de cate ceva de la adevaratul Otelul Galati: unii vor juniorii, altii vor suporterii , dacă se poate si baza materială, n- ar fi rău…. Intre ele și Metalosport, de exemplu, nu există decât o singură diferență: Metalosport e mai cinstita, nu pretinde că este cine nu este si nu își propune să ,,vândă” prin crearea de confuzii.

  1. Suporterii vor suporterii? Nu, ei isi vor echipa inapoi, atat.
   Referitor la statut si palmares, vi s-a tot raspuns, dar marsati pe aceeasi idee.

 3. Suporter Club Oțelul Galați este o ințiativă a suporterilor echipei FC Oțelul Galați prin care se dorește continuarea tradiției. Nu e adus nimeni cu forța in proiect, totul e facut voluntar, totul se vrea transparent si eu personal voi sustine cu tot ce pot, atat moral cat si financiar. O simpla vizita la sedintele de la sediul Ligii Suporterilor poate lamuri pe oricine de transparenta si pasiunea celor care au initiativa in acest proiect.

 4. SCOG nu este o inițiativă a suporterilor FC Otelul Galați ! Este o inițiativă a UNOR fosti suporteri ai FC Otelul Galați și actuali si viitori suporteri ai SCOG. E un proiect al celor15-20-25 de suporteri care se strâng pe la celebrele ședințe.
  Și, DA, cei 15-20-25 își doresc marea masă a suporterilor ai FC Oțelul Galați. Nu negati asta.

  Iar pe ideea cu statutul eu nu mai insist. Am inteles ca SCOG va evolua in paralel cu adevaratul Otelul Galati, falimentar sau renăscut, prin urmare nu mai îmi doresc să fac parte din acest proiect si nici nu mă mai interesează ce scrie în statut.

  Voi însă suporterul necondiționat al oricarui club care va avea ca scop asumat recuperarea legală a brand-ului OTELUL GALATI, atunci cand echipa va fi dezafiliata de la FRF si brand-ul va fi scos la vanzare, care nu va folosi în mod imoral acest nume, si care își va asuma DIZOLVAREA DE DREPT dacă adevăratul Otelul Galați va reîncepe să existe în orice formă.

  1. Tocmai spunand ca suntem 25 dovedeste ca nu sunteti informat cum trebuie. Cred ca viitorul va arata cati suntem si mai ales ca suntem exact echipa ce o doriti, cu tot cu recuperarea siglei si a palmaresului. Deocamdata nu va putem convinge pentru ca e nevoie de timp pentru toate.

   1. Daca erați semnificativ mai mulți ați fi avut grijă să publicați o fotografie. Ar fi fost un bun instrument de marketing. Nu ati fi pierdut voi momentul sa dovediti ce succes are proiectul. Dar, așa… ca de obicei, doar vorbe.
    Iar dupa cum arata prezentul, viitorul nu poate demonstra decât ca proiectul SCOG de renaștere a Oțelului va eșua lamentabil în maxim un an de zile. Din pacate… Asta e pronosticul meu.

    1. Daca de imagini e nevoie, vom publica si imagini 🙂 Deja s-au publicat imagini de la intalniri, dar e adevarat nu pe acest site.
     Eu cred ca echipa va avea succes tocmai pentru ca sunt destui oameni care trag tare pentru ea. Iar asta cu un an de zile e cat se poate de eronata, pentru ca abia peste un an vor incepe cu adevarat lucrurile sa se miste, inclusiv din punct de vedere financiar.
     E o perioada grea acum pentru ca asteptam dupa tribunal, dupa ANAF, dupa banci, dar cand ne vor lasa sa pornim treaba va fi cu adevarat ceea ce ne dorim cu toti. Veti vedea, vom reusi inclusiv pe dumneavoastra sa va convingem.

     1. Bine. Aștept pozele cu over 25. Pe alea cu under 25 le stiu si eu. Asta a propos de vorbe, vorbe, vorbe…

      1. Pai in primul rand va trebui sa facem o ceremonie de predare a cardurilor de socios. Si asta trebuie sa se intample in curand. Numai acolo avem de dat peste 100 de carduri. Cred ca poza aia va va convinge.

       1. Asta e un răspuns de tip smecheresc care nu are nicio legătură cu intrebarea. Pai ce, am spus eu ca sunt doar 25 de cereri de adeziune la SCOG? Nu cumva spuneam că inițiativa SCOG nu este a suporterilor ci a unui grup restrâns de suporteri? Despre asta e vorba și asta nu vreti sa admiteti.
        Atitudinea asta smechereasca, de tipul: noi suntem deștepți si-i facem pe prosti din vorbe, o să vă aducă insuccesul si asta o sa se vada in curand. Dar, asta e treaba voastră, a celor max. 25.

        1. Cei care au depus adeziunea sunt peste 100. Toti cei care au depus adeziunea sunt implicati in proiect si vor face parte din AG a Otelului. Ce inseamna asta? Ca suntem mai mult de 25 implicati.
         Nu intelegeti ca oricine poate face parte dintre noi, inclusiv din comitetul provizoriu? Sunt unii care vin mai des pe la sedinte si altii care nu, dar repet, toti cei care vin se pot implica. Ba chiar ne-am dori sa se implice si de aceea ii primim cu bratele deschise pe toti. Ce inseamna initiativa a unui grup restrans? Cand noi spunem ca oricine poate veni in comitetul provizoriu ( si chiar au venit) asta inseamna grup restrans? Nu e in interesul nimanui sa ia echipa acasa. Va asdigur ca toti suntem cu inimile curate si dorim doar binele Otelului. Pacat ca nu sunteti in Galati ca daca ati fi dorit ati fi facut parte din comitet spre exemplu. Ne plac oamenii care combat idei, care au la randul lor idei.

 5. Misto articolul, a punctat cateva lucruri esentiale. Nu ma intereseaza alte proiecte Otelul ci numai cel al suporterilor otelari. Ca maine, poimaine sau in orice alta zi ar putea infiinta un Otelul pana si tanti Gherghina de la Potcoava sau din orice alt cartier sau colt al Galatiului asta e alta poveste. Sa capete valoare juridica acest proiect al suporterilor si il voi sustine si ma voi alatura lui. Restului le doresc sanatate si numai bine.

Lasă un răspuns