De ce e nevoie de o Liga a Suporterilor puternica?

Avand in vedere situatia clubului Otelul si fara un investitor serios care sa preia povara finantarii, ne indreptam fara doar si poate spre faliment. Ce se va intampla dupa, depinde doar de noi, suporterii fideli ai acestei echipe, cei care inca venim la stadion chiar daca Otelul nu castiga, cei care ne platim bilete la meciuri si nu incercam sa intram gratuit cunoscand pe unul sau altul de la intrare, cei care ne gandim ca Otelul trebuie sa continue intr-o forma sau alta. Nu suntem multi, insa suntem destui sa pornim valul. Otelul are nevoie de noi si are nevoie de noi intr-o forma organizata. Indiferent de domeniu, unirea face puterea.
E o vorba care s-a tot spus, dar nu isi pierde adevarul. Niciodata nu vom reusi sa miscam lucrurile, indiferent care sunt acele lucruri, daca fiecare trage in alta directie. Ne dorim cu toti ca Otelul sa continue sa existe intr-o forma sau alta, insa fiecare are propria viziune. E momentul sa incepem sa gandim in ansamblu. Sa incercam sa raspundem la intrebarea din titlu. Avand in vedere ca singurul organism legal costituit al suporterilor este LSG93, la ei ne vom referi.

In primul rand, o Liga a Suporterilor puternica, cu multi membri, care sa apere cu adevarat echipa, poate negocia cu oricine. Nicio entitate politica sau administrativa nu isi va permite sa ignore un astfel de grup, fara sa sufere consecintele. Incepand de la Primarie,Consliu Local si pana la partidele politice din Galati vor trebui sa tina cont de parerea suporterilor.
O Liga a Suporterilor puternica poate lupta pentru echipa pe toate planurile, inclusiv in instanta. E nevoie de putere financiara si asta se poate face doar prin cotizatii. Cu cat sunt mai multi membri, cu atat se pot strange mai multe fonduri, se pot angaja avocati sau experti in alte domenii care sa ne ajute sa tinem Otelul in viata.
O Liga a Suporterilor puternica poate negocia inclusiv preluarea palmaresului Otelului, pentru a nu intra pe mana unor persoane ce ar putea sa il foloseasca in scop personal. Nu stim cat ar trebui sa platim pentru asa ceva, insa e bine sa fim pregatiti pentru lupta.
O Liga a Suporterilor puternica, cu membri multi, impiedica abuzurile chiar in interiorul ligii. Avand in vedere statul ei, fiecare membru al ligii este important si poate decide prin vot actiunile ei si chiar organismele de conducere. Cu cat sunt mai mult care voteaza, cu atat mai corect vor fi reprezentati suporterii in viitoarele actiuni ale Ligii.
Poate ca nu vom reusi ca suporteri sa tinem un club de fotbal, cu toate ca acesta este idealul, insa putem determina tot ce se intampla cu acest club, putem deveni parteneri cu un investitor, putem decide in privinta lucrurilor importante, dar toate astea se fac doar daca suporterii sunt reprezentati legal si asta se va intampla doar in cadrul Ligii.

2 thoughts on “De ce e nevoie de o Liga a Suporterilor puternica?

  1. Suporterii nu mai tresar atat de usor la nevoile clubului asa cum o faceau pe vremuri. O liga a Suporterilor inseamna si necesitatea de fonduri, fara de care nu poate actiona in interesul acestui ideal, Otelul, oricat de multe bune intentii ar avea aceasta LSG.

Lasă un răspuns