Avem statutul Suporter Club Otelul Galati

Suporter Club Otelul Galati continua drumul asumat de a renaste traditia campioanei Romaniei din 2011. Avem bucuria sa va anuntam ca a mai fost parcurs un pas in aceasta directie, suporterii impreuna cu juristul punand la punct statutul viitorului club. Chiar daca e in mare parte un text tehnic, cei interesati il pot citi in continuare. Facem acest demers de dragul transparentei totale, asa cum am dorit mereu sa fie la Otelul. Pentru o cat mai usoara parcurgere a textului, am impartit articolul pe pagini. Pentru a trece la urmatoarea parte, nu trebuie decat sa dati click pe unul dintre numerele din partea inferioara a articolului.
Logo Otelul Galati
CAPITOLUL I : Dispozitii generale
Art.1- Membrii asociati
1.1 Membrii asociati ai Asociatiei Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati sunt cei care au constituit asociatia in conformitate cu actul constitutiv, in vederea dobandirii personalitatii juridice si pentru respectarea prevederilor O.G. nr.26/2000 privind asociatiile si fundatiile si legii nr.69/2000, precum si persoanele care se vor asocia ulterior constituirii acesteia.

Art.2 –Regimul juridic
2.1 Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati este persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial.
Art.3 – Legislatie aplicabila
3.1 Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati va fi condusa conform prezentului Statut, iar in ceea ce priveste aspectele la care nu se face referire in acesta, conform dispozitiilor O.G.nr.26/2000 privind asociatiile si fundatiile, precum si ale legii nr.69/2000 a educatiei fizice si sportului.
Art.4 -Scopul
4.1 Scopul Asociatiei este de a sustine si promova activitatile sportive de fotbal, handbal, baschet, volei, rugby, hochei pe gheata, oina, atletism si sah, de practicare a acestor ramuri sportive de catre membrii clubului, de participare la activitati si competitii sportive, de a descoperi, a selectiona, si a pregati sportivii indiferent de varsta, pentru sportul de performanta.
Art.5 -Denumirea
5.1 Denumirea asociatiei este Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati.
Art.6 -Sediul
6.1 Sediul Asociatiei Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati este in Galati.
Art.7 -Durata
7.1 Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati se constituie si va functiona pe durata nedeterminata .
Art.8 -Patrimoniul
8.1 Patrimoniul social al Asociatiei Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati, este alcatuit dintr-un activ patrimonial in valoare de 1.300 lei, si este format din aporturile in bani si in cote egale, depuse de catre membrii asociati care au constituit asociatia .
8.2 Patrimoniul social initial al asociatiei se completeaza cu venituri din cotizatiile membrilor asociati, contributiile membrilor sustinatori, sponsorizari, prestarea de servicii cu plata, subventii , donatii, legate, dividende si alte contributii in bani sau/si in natura, de la persoane fizice si juridice, resurse obtinute de la bugetul local, venituri obtinute din activitati proprii, in conformitate cu prevederile legii, taxele de participare la competitiile organizate de catre club in conformitate cu prevederile legale in vigoare, venituri din transferul jucatorilor, si orice alte venituri prevazute de legislatia in vigoare.
8.3 Toate resursele patrimoniale ale Asociatiei sunt destinate sa serveasca in exclusivitate scopului si obiectului de activitate al acesteia.
8.4 Intregul patrimoniu va fi evidentiat si pastrat, in conformitate cu legislatia romana in materie, pe numele asociatiei, si va fi folosit exclusiv pentru realizarea obiectivelor acesteia.
Art.9 -Obiective
9.1 Obiectivele asociatiei sunt :
– initierea si sustinerea unor programe si actiuni de atragere a tinerilor pentru popularizarea si practicarea fotbalului, handbalului, baschetului, voleiului, rugbyului, hocheiului pe gheata, oinei, atletismului si sahului.
– sustinerea de stagii si cantonamente precum si a altor forme de promovare si initiere in sport ;
– participarea in competitile organizate de Federatia Romana de Fotbal si Asociatia Judeteana de Fotbal in conformitate cu regulamentele in vigoare, precum si in competitiile organizate de Federatia Romana de Handbal, Federatia Romana de Baschet, Federatia Romana de Volei, Federatia Romana de Rugby, Federatia Romana de Hochei pe Gheata, Federatia Romana de Oina, Federatia Romana de Atletism si Federatia Romana de Sah
– stabilirea unor colaborari cu alte organizatii de specialitate din tara si din strainatate , in vederea nivelului tehnic al practicantilor fotbalului, handbalului, baschetului, voleiului, rugbyului, hocheiului pe gheata, oinei, atletismului si sahului ;
– initierea si instruirea membrilor asociatiei si a altor persoane interesate in practicarea sportului;
– organizarea de evenimente sportive, turnee si competitii sportive cu acordul Federatiei Romane de Fotbal, Federatia Romana de Handbal, Federatia Romana de Baschet, Federatia Romana de Volei, Federatia Romana de Rugby, Federatia Romana de Hochei pe Gheata, Federatia Romana de Oina, Federatia Romana de Atletism si Federatia Romana de Sah
– comercializarea de materiale si echipamente sportive si de materiale promotionale;
– promovarea si protejarea drepturilor si intereselor membrilor asociatiei;
– promovarea de actiuni de interes general in domenii ca: sprijinirea si promovarea sportului, lupta impotriva violentei in sport si a dopajului, mentinerea si cultivarea spiritului de fair-play, promovarea sanatatii, educatiei si activitatii de tineret prin sport;
9.2 Pentru indeplinirea acestor obiective, asociatia:
– va organiza cu acordul federatiilor sportive nationale pe ramura de sport si va participa la evenimente si competitii sportive;
– va promova practicarea sportului, prin intermediul sectiunilor sale, in special in randul tinerilor;
– va dezvolta relatii intre membrii Clubului si terte parti, si relatii cu alte institutii, totul, cu obiectivul comun de a mentine si imbunatati semnificatia sportiva si sociala de care se bucura Clubul;
– va promova relatii de parteneriat cu alte entitati din domeniul sportului, in vederea dezvoltarii si valorificarii cu precadere a potentialului sportiv din Galati.
Art.10 – Culori si insemne
10.1 Emblema Asociatia Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati va contine denumirea asociatiei si un convertizor siderurgic, si va fi folosita pe stampila, inscriptii, titluri de orice fel etc., ale acesteia.

10.2 Culorile Asociatiei Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati are culorile rosu, alb si albastru iar insemnele sunt reprezentate de un convertizor siderurgic.

11 thoughts on “Avem statutul Suporter Club Otelul Galati

 1. Varianta finala nu va exista niciodata. Conform legii, oricand se poate schimba statutul. Deci e pus spre dezbatere.

 2. Stiti ce nu inteleg eu? De ce nu ati lasat denumirea doar Suporter Club Otelul Galati care se putea scrie prescurtat S.C. Otelul Galati pe principiul, in genul S.C. Patlagica Mica (adica se intelegea foarte simplu prescurtarea ca fiind Club Sportiv Patlagica Mica), dar in cazul de fata cand zici toata magaoaia aceea:
  Club Sportiv Suporter Club Otelul Galati (sa inteleg ca asta e denumirea noului club Otelul? Toata aceasta magaoaie? Sau asta e denumirea doar a asociatiei, nu si a clubului?

  Fiindca ii inteleg rostul denumirii Suporter Club Otelul Galati care se poate scrie prescurtat S.C Otelul Galati (prescurtare pe care suporterii si nu numai ei o pot intelege foarte usor, o pot traduce foarte usor ca si Sport Club Otelul Galati, pentru cei care privesc din exterior si nu cunosc clubul.

  Pricepeti ce vreau sa spun?

  Fotbal Club Otelul Galati era F.C. Otelul Galati (prescurtat) = ca la orce club de fotbal de pe planeta, dar…

  daca numele noului club Otelul este:

  Suporter Club Otelul Galati atunci nu-l mai poti nota prescurtat:
  S.C. Otelul Galati pentru ca necunoscatorii l-ar confunda cu Sport Club Otelul Galati si nu ar avea de unde sa sti initial ca prescurtarea vine de la Suporter Club Otelul Galati.

  Suporter Club Otelul Galati =/= Sport Club Otelul Galati
  S.C. Otelul Galati =/= S.C. Otelul Galati

  Daca le scrii denumirea prescurtata ai sanse sa le amesteci si sa fiti convinsi ca in competitii lumea nu ne va scrie numele clubul desfasurat fiindca e prea lung si vor scrie S.C. Otelul Galati, iar aici va aparea confuzie pentru cei ce privesc din exterior si nu cunosc, pentru adversari de exemplu care vor intreba „De la ce vine S.C. Otelul Galati? De la Sport Club Otelul Galati nu? Si va trebui sa explicam de fiecare data ca nu…S.C. Otelul Galati inseamna Suporter Club Otelul Galati.

  Ca doar nu o sa scrim toata magaoaia aceea de nume pentru noul club ca ar rezulta asta:

  Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati
  C.S.S.C. Otelul Galati

  Asta e denumirea noului club de fotbal?
  Clubul Sportiv Suporter Club Otelul Galati (C.S.S.C. Otelul Galati)

  Confuzie totala. Sah mat pentru necunoscatori.
  Daca lasati doar Suporter Club Otelul Galati adica S.C. Otelul Galati ar fi mai bine cred eu pentru ca ar fi o denumire ca un 2in1 inteles pentru suporteri, adica si Sportiv Club dar si Suporter Club.

  V-am ametit de tot asa-i?

  Ca daca denumirea clubului de fotbal va fi Club Sportiv Suporter Club Otelul Galati (S.C.S.C. Otelul Galati, ar fi o repetare a prescurtarii din denumirea clubului).

  1. =)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   😀
   Andrei tu nu esti sanatos? Si intreb nu in sensul de a te jigni. Deci am ras cu pofta. Pur si simplu ti se „limba plimba-n gura” cand citesti. Pardon…am vrut sa zic ti se plimba limba-n gura” cand citesti. Am ras cu pofta. Mersi pentru portia de ras pe ziua de azi, dar cred ca inteleg care ti-a fost confuzia. Probabil te-ai gandit ca daca numele complet al clubului va fi Club Sportiv Suporter Club Otelul Galati nu vor avea aia cum sa-l scrie, sa inghesuie denumirea pe tabela de marcaj. :))))))
   Am ghicit, am inteles care iti era nedumerirea sau gresesc?
   Ca de confundat nu cred ca vor confunda „Club Sportiv” cu „Suporter Club” pentru ca nu cred ca vor scrie denumirea prescurtata, sau cel putin asta cred eu.
   Mai greu va fi pentru adversari cand vom juca din nou contra lui Manchester Utd. ca se vor speria aia si vor exclama tremurand uitandu-se la denumirea clubului:
   „Wooow. Astia-s multi celor carora le place…gustul puternic si amarui.” Pricepi? Pe principiul ca are multe cuvinte ce alcatuiesc denumirea clubului:

   1.Club,
   2. Sportiv,
   3. Suporter,
   4. Club,
   5. Otelul,
   6.Galati.

   6 cuvinte ce alcatuiesc denumirea clubului, dar asa cum a zis si Ionut Necula e doar denumirea din acte. Credeai ca vom speria Vestul cu prea multe cuvinte ce alcatuiesc denumirea clubului si pe competitoarele din propria noastra tara pe masura ce vom avansa/promova dintr-o liga in urmatoarea superioara?

   Vai pacatele mele, mai aveam putin si faceam pe mine de cat m-am amuzat de cat am citit tot comentarul tau Andrei.

 3. Asa e denumirea legala. Clubul se va numi Suporter Club Otelul Galati, doar ca in acte era obligatoriu sa adaugam si Club Sportiv. E o cerinta a Ministerului Justitiei.

 4. Cred ca v-a luat valul si ati uitat esentialul: ideea era sa se constituie un nou club care, in timp, sa preia drepturile de nume, sigla si palmares ale FC Otelul Galati. Nu exista nimic in acest sens nici la Scopul Asociatiei nici la Obiective. Ce facem ? Pur si simplu infiintam un alt club ? Nu ne propunem nimic mai mult?

  Statutul nu ne spune ce se intampla daca FC Otelul Galati revine la viata. Suporter Club va continua sa existe ? Sau se desfiinteaza si ,,se face pres” in fata adevaratului club, cum se exprima cineva pe aici, si cum cred si eu ca ar fi normal. Statutul nu prevede un astfel de motiv pentru dizolvare.

  A propos de dizolvare. Nu ati vazut ca la primele articole ati prevazut ca Asociatia se constituie pe termen nelimitat iar la sfarsit ati scris ca Asociatia se dizolva de drept la termenul pentru care a fost constituita? ,,Juristul” ce spune?

  O alta intrebare pentru jurist: Membrii asociati de la art. 1 sunt membri ai Asociatiei ? Art. 11 spune ca nu, si mi separe aberant.

  Handbalul, oina, sahul din ce se vor finanta? Tot din cotizatii, din banii pe carduri ? De unde rezulta din Statut ca banii pe care ii voi da eu pe Cardul alb, rosu sau albastru se vor duce doar la echipa de fotbal? Ca eu bani pentru oina chiar nu vreau sa dau.

  Chiar nu se poate renunta la aberatia cu celelalte sporturi? Parca vroiam sa infiintam o echipa de fotbal, si noi, ce facem, ne apucam de oina si de sah? Am rezolvat-o cu fotbalul ? Eu stiu ca asa scrie in statutul Barcelonei dar cei de la Ripensia, care au copiat acelasi Statut al Barcelonei, parca l-au copiat cu mai mult discernamant.

  Ar fi mai multe de spus dar ma opresc aici, ca mi s-a facut somn. Plus ca, mi-am amintit ca lucrurile astea trebuie spuse la sedinta. Si, cum eu la sedinte nu pot veni, ele vor ramane doar aici pe site.

  Hai Otelul! Oricare ar fi el.

  1. Ca un raspuns rapid legat de sporturile amintite de tine, da se va face doar fotbal. Dar daca in viitor urmasii nostri vor dori sa mai introduca si alte lucruri? In istorie, Otelul a mai avut handbal, box, basket, aeromodelism, sah….

  2. Cred ca v-a luat valul si ati uitat esentialul: ideea era sa se constituie un nou club care, in timp, sa preia drepturile de nume, sigla si palmares ale FC Otelul Galati. Nu exista nimic in acest sens nici la Scopul Asociatiei nici la Obiective. Ce facem ? Pur si simplu infiintam un alt club ? Nu ne propunem nimic mai mult?

   Da. Catalin cam are dreptate si vroiam sa subliniez si eu acest lucru. Cred ca v-a luat valul cu infiintarea unui nou club si cu „nasterea” unei denumiri noi pentru clubul ,,Otelul” cand parca scopul initial al acestui proiect era defapt, sau din cate stiam eu era vorba ca in timp sa se preia drepturile de nume, sigla si palmares ale F.C. Otelul Galati.

   Cred ca deja s-a deviat complet de la scopul.

   FORTZA OTELUL!!!

   P.S.: Andrei…ai fost colosal cu mesajul acela. Dar ai ridicat un semn de intrebare ce cred eu ca trebuia formulat, intrebat.

   1. Asta e scopul nostru al tuturor, redobandirea siglei, a palmaresului FC Otelul Galati. Nu exista niciun dubiu. Problema e ca in astfel de acte nu prea se pot pune asemenea lucruri, pentru ca statutul nu va trece de tribunal.
    Singurul lucru pe care nu il inteleg eu in unele mesaje e de ce lumea crede ca e cineva care isi va lua clubul acasa si il va tine pentru el. Atat timp cat toti suporterii voteaza in Adunarea Generala, daca majoritatea suporterilor va dori sigla, palmaresul, etc al fostului club, asa se va face. Si nu cred ca exista suporter otelar care sa nu vrea asta.

    1. Asta-i foarte tare. Cu alte cuvinte, redobandirea numelui, a siglei si a palmaresului FC Otelul Galati sunt lucruri ilicite pe care Tribunalul nu le va admite. Deci nu le putem trece in statut. Pe de alta parte, daca suporterii vor vota, aceste lucruri vor putea fi facute, chiar daca sunt ilicite si nu sunt prevazute in statut Nu e o fractura logica in ce spui ?

     NIMENI IN TARA ASTA NU POATE INTERZICE UNEI PERSOANE, FIZICE SAU JURIDICE, SA ISI PROPUNA SA ACHIZITIONEZE NISTE ACTIVE. OR, NUMELE, SIGLA SI PALMARESUL EXACT ASTA SUNT: NISTE ACTIVE, CARE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU VOR FI SCOASE LA VANZARE.

     1. Statutul nu are nicio legatura cu ceea ce spui tu. In statut nu pui de exemplu ca vrei sa promovezi in liga a I-a dupa fix 4 ani. Sunt lucruri care tin mai mult de planurile, obiectivele fiecarei conduceri. Nu e vorba ca sunt ilicite ci ca nu fac obiectul statutului.
      E exact cum spui tu, toate astea sunt active, ca si altele de altfel. Nu au de ce sa fie puse in statut. Eu asa vad situatia.
      Daca e gresit si trebuie puse si astea in statut, asa se va face, dar doar cu acordul majoritatii suporterilor. Repet, degeaba scrii pe un site fara prea mult trafic, singurul mod de a schimba ceva este implicarea. Chiar daca spui ca stai departe.

Lasă un răspuns