ANAF s-a pus pe inchis cluburi

Cel mai mare opozant al planului de reorganizare al Otelului si cel care cere cu vehementa falimentul clubului nostru este ANAF, prin Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti. Indiferent de punctele de discutie, institutia statului reafirma dorinta de inchidere a clubului.

Iata ca ANAF nu a pus ochii doar pe Otelul, un alt club de mare traditie in fotbalul romanesc FC Brasov, e in pragul falimentului dupa ce planul de reorganizare nu a fost aprobat de creditori. Suna cunoscut, nu? La fel ca la Otelul, cel mai mare dusman al clubului este ANAF, aceasta institutie facandu-le cele mai mari probleme. E foarte adevarat ca atat Otelul cat si FC Brasov au doi patroni care au incercat sa pacaleasca si sa fure cat mai mult, atat Adamescu cat si Ioan Neculaie fiind doi indivizi care trebuie sa stea multi ani dupa gratii.
Exista insa o problema aici, pe care trebuie sa o discutam. Avand in vedere ca cei doi patroni si-au pierdut puterea in club, administratorii judiciari conducand cluburile, poate ca ANAF-ul ar trebui sa isi schimbe atitudinea. E in favoarea tuturor creditorilor ca cel dator sa poata sa isi revina si sa isi plateasca datoriile. Daca falimentezi doua cluburi aflate in asemenea pozitie, oricum e foarte greu de recuperat paguba. Statul roman are prostul obicei sa nu aiba rabdare cu cei care nu au "pile" prin parlament sau guvern.
Departe de noi ideea ca cei care nu isi platesc datoriile sa scape nevinovati, doar ca in acest moment atat Otelul cat si FC Brasov reprezinta ceva pentru comunitatile lor, existand chiar perspective de redresare, daca sunt lasate. Daca insa vor fi falimentate, ANAF-ul nu va putea niciodata sa recupereze cea mai mare parte din datorii. Astfel, tot statul iese in paguba.

3 thoughts on “ANAF s-a pus pe inchis cluburi

  1. Adevarat. Cruda realitate. Pare ca pe cei de la ANAF nu-i intereseaza acest lucru (de a spori sansele de a recupera prejudiciul), ei sunt mai degraba preocupati de a „da cu bita” in capul cuiva (in cazul de fata, in capul cluburilor F.C. OTELUL GALATI si F.C. Brasov). Eu cred ca ar trebui create premizele de a fi recuperate acele prejudicii si nu sa se ceara falimentul. Cluburile, odata scapate din ghiarele acelor profitori de „patroni”, au sansa de a se redresa si de a-si plati acele datorii (exista o sansa, oricat de mica ar fi ea), dar nu si in cazul unui faliment.

  2. Problema principala la noi nu reprezintă datoriile către ANAF. Astra Asigurări are 45% din datorii, undeva la 1 milion de euro.

Lasă un răspuns