„Adversarii sai imi spuneau ca le e rusine sa il loveasca”

Prezent in emisiunea Divizia Locala de la Digi 24, cu ocazia lansarii cartii lui Marian Savastru ” Nae Burcea, legenda Otelului”, profesorul Aurelian Dragan i-a facut o descriere foarte interesanta marelui jucator otelar Nicolae Burcea. Avand in vedere ca au jucat cam in aceeasi perioada, la echipe din aceeasi localitate, dar ca a si colaborat cu Nae la CFR Galati, acolo unde au lucrat amandoi ca antrenori, Aurelian Dragan ne poate spune multe despre acest simbol al Otelului.
Nae Burcea Otelul Galati
„Avea mai multe calitati. Avea in primul rand o tehnica buna de picior. Deasemenea avea o orientare buna in spatiu, el vazand foarte bine jocul. Pe langa astea, stia sa protejeze foarte bine mingea.
O alta calitate a sa e ca nu era conflictual, la fel ca ceilalti mari jucatori, ca Dobrin sau ca Lupu, care e tot galatean. Nae nu raspundea la atacuri. Eu am stat de multe ori de vorba cu adversarii sai si care imi spuneau ‘Ne e si rusine sa il lovim’. Era deci un jucator ce impunea respect, atat prin modul in care juca dar si cum se comporta. Era un om deosebit, care gasea mereu solutii. Asa era si pe teren, asa era si in viata. „

2 thoughts on “„Adversarii sai imi spuneau ca le e rusine sa il loveasca”

  1. E pe bune, sau sunt povesti, glume? Cum sa le fie rusine sa il loveasca? Nu il faulta nici unul? Pai ce, il lasau sa treaca cu mingea ca Voda prin loboda? :))

Lasă un răspuns