Acesti nebuni pe care noi ii numim socios

Suporter Club Otelul Galati s-a instalat pe primul loc al Ligii a IV-a in seria judetului Galati, iar in ultima partida a castigat cu 10-0 dupa ce cu o saptamana inainte invinsese cu 20-1. Sunt scoruri care arata o diferenta atat in pregatire, cat si in valoarea jucatorilor. Vrem ca aceasta echipa sa ajunga cat mai sus, iar steagul rosu-alb-albastru sa fluture din nou pe marile stadioane ale tarii si chiar ale lumii, insa nimic nu va fi posibil fara bani, pentru ca echipa va necesita un buget tot mai mare, cheltuielile de la liga la liga crescand exponential.
socios-otelul-galati
De aceea trebuie sa ne uitam la cei ce sunt sau vor deveni socios la acest club. Ei reprezinta coloana vertebrala a clubului, oameni datorita carora Otelul Galati exista in acest moment. Chiar daca in acest moment avem doi trei oameni inimosi care sponsorizeaza echipa, puterea lor financiara nu le permite sa faca din Otelul ceea ce vrem noi. De aceea veriga cea mai importanta la clubul nostru e reprezentata de membrii cotizanti, intr-un numar destul de mic in acest moment, dar care speram noi sa se inmulteasca.
Membrii cotizanti, numiti socios ca omologii lor de la marile echipe gen FC Barcelona, Bayern Munchen sau Boca Juniors, sunt acei suporteri speciali care inteleg rolul lor in viata echipei. Un suporter care vine la meci este foarte important, dar e important doar pentru cele 90 de minute. Un socios e important 90 de minute plus restul zilei, saptamanii, lunii si anului. Numiti de unii nebuni, de altii visatori, ei se incapataneaza sa creada in echipa ce o sustin si sa arate ca pot face ca Galatiul sa devina un exemplu pentru altii. In ei sta puterea echipei, in ei sta speranta ca va fi mai bine pentru Otelul. Doar membrii socios reprezinta siguranta ca echipa va trai sa mai joace inca un meci. Ei dau speranta tuturor celorlalti si fiecare om care isi completeaza adeziunea si isi plateste cotizatia anuala trebuie aplaudat cand intra in club. Ei sunt cei deosebiti, lor trebuie sa le multumim ca avem o echipa pe care sa o sustinem. Speram ca mai devreme sau mai tarziu, Otelul Galati sa aiba macar 13500 de membrii socios, adica cei mai multi dintre cei care au participat la partida dintre Otelul si Timisoara cand am castigat titlul. Pana atunci insa ne mandrim cu cei pe care ii avem si ii aducem in fata de fiecare data atunci cand e nevoie. Chiar daca nu vorbim despre ei la fiecare victorie, trebuie sa stie toti ca membrii socios au un merit in fiecare punct castigat, pentru ei ofera siguranta atat antrenorului cat si jucatorilor.
Scriem si laudam eroii din teren, dar uitam cateodata ca fara socios e imposibil ca echipa sa supravietuiasca. De aceea, la finalul acestui articol multumim tuturor celor ce isi cheltuie poate ultimii bani din acea luna pentru a fi parte componenta a clubului iubit.

One thought on “Acesti nebuni pe care noi ii numim socios

  1. Uite asa, exact ca in imaginea articolului, daca s-ar umple ambele tribune ale stadionului Siderurgistul la fiecare meci a SC Otelul Galati ar fi cu adevarat o infuzie de moral pt. tinerii nostri jucatori fiindca tribunele pline de suportei ar da sens meseriei pe care si-au ales-o tinerii jucatori otelari.

Lasă un răspuns